BLESKOVÁ KOPROVKA

Suroviny:

smetana zakysaná 1 decilitr
smetana na šlehání 1 decilitr
kopr 1 svazek
mouka pšeničná hladká 25 gramů
cukr 2 lžičky
ocet
sůl
kefír 1/2 decilitru
 

Postup:

Omytý kopr nasekáme najemno, vložíme ho do kastrolu s horkou vodou a asi 2 minuty povaříme.
 
Kefír smícháme se smetanou a rozmícháme s moukou. Vše vlijeme do vody s koprem a provaříme asi 12 minut.
 
Do hotové omáčky přilijeme smetanu ke šlehání, podle chuti ji osladíme, osolíme a okyselíme převařeným octem.
Mapa webu

Copyright 2015-2018 Regionální potravina

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.