KAPUSTOVÉ KARBANÁTKY

Suroviny:

1 ks středně velká kapusta (Kapusta hlávková, Melissa F1 )

3-4 ks den staré rohlíky nebo housky

mléko na zalití pečiva

olej na smažení

1 ks malá cibule

máslo

2 ks vejce

strouhanka na zahuštění

případně: asi 100 g zbylého uzeného masa, uzeniny nebo nastrouhaného sýra (nemusí být) sůl a čerstvě namletý pepř majoránka

Postup:

Očištěnou a zavadlých listů zbavenou kapustu krátce povařte ve velkém hrnci ve vroucí osolené vodě doměkka. Sceďte ji a nechte okapat. Kapustu pak nadrobno nasekejte. Pečivo nakrájejte a v míse zalijte mlékem. V pánvi rozehřejte olej a osmažte na něm nakrájenou cibuli, až zesklovatí. V míse promíchejte změklé máslo se solí, vejci, vymačkaným pečivem, osmaženou cibulkou, kapustou, případně drobně nakrájeným masem či uzeninou a/nebo nastrouhaným sýrem a kořením. Přidejte tolik strouhanky, aby vznikla pevnější, tvarovatelná, ale stále vláčná směs. Tvarujte karbanátky, dobře to jde namočeným rukama. Obalte je ještě ve strouhance a nechte v chladu trochu zpevnit. Smažte je ve vyšší vrstvě oleje dozlatova. Jsou vynikající třeba se šťouchanými bramborami nebo kaší, ale i s chlebem.

Mapa webu

Copyright 2015-2018 Regionální potravina

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.