Facebook  Youtube
Regionální potravina

Kefírový nápoj s pečenou dýní a zázvorem

Suroviny:

Počet porcí:4 porce

Doba přípravy: 120 minut

Náročnost: *

 

 

Ingredience:

1 l BIO kravského kefírového mléka z Bělečka z Ranče Bělečko Agro s. r. o.

700 g máslové dýně (očištěné)

20 ml slunečnicového oleje

1 lžička skořice

¼ lžičky mletého kardamomu

¼ mletého hřebíčku

30 g očištěného zázvoru

2 lžíce hnědého cukru

Postup:

  1. Dýni očistíme a nakrájíme na větší kostky
  2. Zázvor oloupeme a nakrájíme ho na tenké plátky.
  3. Oboje vložíme do mísy, přidáme olej, koření, špetku soli a promícháme.
  4. Směs vložíme do pekáče, přikryjeme alobalem nebo pokličkou a pečeme na 180 °C přibližně
    1 hodinu, dokud není dýně měkká.
  5. Měkkou dýni rozmixujeme a necháme vychladit v lednici.
  6. Vychlazené směsi by mělo být cca 400–500 g.
  7. Kefír vlijeme do větší mísy a přidáme dýni a mixujeme do hladka.

Mapa webu

Copyright 2015-2020 Regionální potravina

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.