Facebook  Youtube
Regionální potravina

Trhané vepřové maso se šťouchaným bramborem a houbami

Suroviny:

 Počet porcí: 4 porce

Doba přípravy: 60 minut, pečení masa přibližně 6 hodin

Náročnost: * *

Ingredience:

800 g vepřové prorostlé plece

2 lžíce plnotučné hořčice

2 lžíce kremžské hořčice

2 lžíce protlaku

500 g brambor

200 g hub

1 ks větší cibule

3 ks stroužku česneku

Koření ZEGITA Original

Sůl, pepř

Vepřové sádlo

Petržel listová

Postup:

  1. Vepřovou plec nakrájíme na menší kousky. Osolíme a opepříme a dobře vmasírujeme oba druhy hořčice a protlak do masa. Nejlépe ho necháme přes noc odstát.
  2. Marinované maso dáme do trouby v pekáčku s trochou vody ho pečeme na 90 °C do měkka 5 až 6 hodin.
  3. Hodinu před dopečením masa dáme vařit oloupané a nakrájené brambory.
  4. Cibuli a česnek nakrájíme najemno a zpěníme na vepřovém sádle, poté přidáme houby pokrájené na menší kousky. Směs hezky opečeme a dochutíme solí a pepřem.
  5. Vařené brambory přecedíme a rozšťoucháme. Nakonec vmícháme směs cibule, česneku a hub. Ve šťouchaných bramborách můžeme rozpustit ještě trochu vepřového sádla. Dochutíme solí, pepřem, nasekanou petrželkou a kořením ZEGITA Original.
  6. Měkké maso vyndáme z trouby a můžeme ho vidličkou natrhat. Výpek použijeme jako šťávu k masu.

Mapa webu

Copyright 2015-2021 Regionální potravina

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.