Facebook  Youtube
Regionální potravina

Klatovský perník

VÍTĚZNÁ KATEGORIE

Cukrářské výrobky

VÝROBCE

Střední škola zemědělská a potravinářská, Klatovy

REGION

Plzeňský kraj

ROK VYHLÁŠENÍ

2020

Surovinové složení a technologický postup vychází z klasických starých receptur výroby plněných perníků. Na náplň je použita modernější a lehčí varianta tvarohového krému ochuceného medem. Perník se vyznačuje charakteristickou vláčností, pórovitostí a měkkostí, které je dosaženo vyšším obsahem bílků a másla. Pikantní příchuť celému výrobku dodává čerstvé nebo zmražené ovoce. 

Střední škola zemědělská a potravinářská, Klatovy

Střední škola zemědělská a potravinářská, Klatovy je jedna z nejstarších svého druhu. Po celou svoji historii se snaží vzdělávat a vychovávat odborníky pro zemědělství a potravinářství, nově také odborníky v gastronomických a navazujících oborech. Došlo k rozšíření nabídky studijních a učebních oborů, které se zaměřují na přírodu, venkov, veřejnou správu, potravinářství, gastronomii, hotelnictví a cestovní ruch. Také okruh vzdělávaných se rozšiřuje o dospělé a při SŠZP se začíná naplňovat cíl celoživotního vzdělávání.

Kontakt

Národních mučedníků 141, 339 01 Klatovy

Telefon: 376 326 280

E-mail: sekretariat@sszp.kt.cz

www: www.sszp.kt.cz

Facebook: www.facebook.com/sszpklatovy/

Mapa webu

Copyright 2015-2020 Regionální potravina

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.