Počet porcí: 4 porce
Doba přípravy: 40 min.
Náročnost: *
Ingredience:
3 palice česneku
300 g brambor
100 g cibule
300 ml smetany
600 ml zeleninového vývaru
250 g Lesní špek – dřevorubecký bok speciál od Ing. Michal Šnebergr
20 ml oleje
20 g rozmarýnu
sůl, pepř
chléb
1. Česnek dáme péct v celku do trouby na 180 stupňů na 25 minut a připravíme si na zeleninový vývar.
2. Cibuli nakrájíme najemno a zpěníme na oleji. Přidáme nakrájené brambory, rozmarýn a orestujeme. Zalijeme zeleninovým vývarem a smetanou.
3. Přidáme pečený vyloupaný česnek a vše provaříme 30 minut. Rozmixujeme do jemného krému a dochutíme solí a pepřem.
4. Špek nakrájíme na kousky a orestujeme na pánvi.
5. Chléb nakrájíme na tenké plátky a opečeme na pánvi.
Copyright 2015-2023 Regionální potravina
www.szif.cz
STÁTNÍ ZEMĚDĚLSKÝ INTERVENČNÍ FOND
Ve Smečkách 801/33
110 00 Praha 1
IČ: 48133981, tel: +420 222 871 556