Facebook  Youtube
Regionální potravina

Krémová polévka z pečeného česneku, restovaný špek a krutony

Suroviny:

Počet porcí: 4 porce

Doba přípravy: 40 min.

Náročnost: *

Ingredience:

3 palice česneku

300 g brambor

100 g cibule

300 ml smetany

600 ml zeleninového vývaru

250 g Lesní špek – dřevorubecký bok speciál od Ing. Michal Šnebergr

20 ml oleje

20 g rozmarýnu

sůl, pepř

chléb

Postup:

1. Česnek dáme péct v celku do trouby na 180 stupňů na 25 minut a připravíme si na zeleninový vývar. 

2. Cibuli nakrájíme najemno a zpěníme na oleji. Přidáme nakrájené brambory, rozmarýn a orestujeme. Zalijeme zeleninovým vývarem a smetanou.

3. Přidáme pečený vyloupaný česnek a vše provaříme 30 minut. Rozmixujeme do jemného krému a dochutíme solí a pepřem.

4. Špek nakrájíme na kousky a orestujeme na pánvi.

5. Chléb nakrájíme na tenké plátky a opečeme na pánvi.

Cookies Mapa webu

Copyright 2015-2023 Regionální potravina

www.szif.cz

STÁTNÍ ZEMĚDĚLSKÝ INTERVENČNÍ FOND
Ve Smečkách 801/33
110 00 Praha 1
IČ: 48133981, tel: +420 222 871 556

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.