Počet porcí: 4 porce
Doba přípravy: 40–120 minut
Náročnost: *
Ingredience
1 žitný chléb z Pekárny Sebera U Jílků v Božkově z Plzeňského kraje
150 g másla
20 g čerstvé pažitky
150 g rajčat
150 g cukety
150 g lilku
150 g papriky
80 g červené cibule
100 g mladého špenátu
0,1 l oleje
10 g čerstvého tymiánu
10 g čerstvého rozmarýnu
sůl, pepř
1. Máslo necháme povolit v pokojové teplotě, smícháme s nadrobno nasekanou pažitkou, osolíme a opepříme.
2. Cuketu, lilek, papriku a červenou cibuli nakrájíme na tenká kolečka. Zprudka orestujeme na oleji, přidáme rozmarýn, tymián, sůl a pepř.
3. Žitný chléb nakrájíme na plátky, namažeme pažitkovým máslem, přidáme mladý špenát, grilovanou zeleninu a rajče na plátky.
Tip: Do grilované zeleniny můžeme přidat pórek, žampiony nebo mrkev.
Copyright 2015-2023 Regionální potravina
www.szif.cz
STÁTNÍ ZEMĚDĚLSKÝ INTERVENČNÍ FOND
Ve Smečkách 801/33
110 00 Praha 1
IČ: 48133981, tel: +420 222 871 556