Facebook  Youtube
Regionální potravina

Plněný žitný chléb s grilovanou zeleninou

Suroviny:

Počet porcí: 4 porce

Doba přípravy: 40–120 minut

Náročnost: *

Ingredience 

1 žitný chléb z Pekárny Sebera U Jílků v Božkově z Plzeňského kraje

150 g másla

20 g čerstvé pažitky

150 g rajčat

150 g cukety

150 g lilku

150 g papriky

80 g červené cibule

100 g mladého špenátu

0,1 l oleje

10 g čerstvého tymiánu

10 g čerstvého rozmarýnu

sůl, pepř

Postup:

1. Máslo necháme povolit v pokojové teplotě, smícháme s nadrobno nasekanou pažitkou, osolíme a opepříme.

2. Cuketu, lilek, papriku a červenou cibuli nakrájíme na tenká kolečka. Zprudka orestujeme na oleji, přidáme rozmarýn, tymián, sůl a pepř.

3. Žitný chléb nakrájíme na plátky, namažeme pažitkovým máslem, přidáme mladý špenát, grilovanou zeleninu a rajče na plátky.

Tip: Do grilované zeleniny můžeme přidat pórek, žampiony nebo mrkev.

 

Cookies Mapa webu

Copyright 2015-2023 Regionální potravina

www.szif.cz

STÁTNÍ ZEMĚDĚLSKÝ INTERVENČNÍ FOND
Ve Smečkách 801/33
110 00 Praha 1
IČ: 48133981, tel: +420 222 871 556

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.