Stvolenský mošt jablečný s bezinkou

VÍTĚZNÁ KATEGORIE

Alkoholické a nealkoholické nápoje

VÝROBCE

Mgr. Hruška Jaroslav

REGION

Plzeňský kraj

ROK VYHLÁŠENÍ

2014

Jedná se o tradičním způsobem lisovanou jablečnou šťávu z místní produkce  jabloní a plodů bezu černého. Mošt je nefiltrovaný, neředěný, neslazený a šetrně pasterizovaný na 78OC. Jablka na výrobu moštu jsou pečlivě vybírána, plody bezu černého jsou ručně trhány z volně rostoucích keřů v okolní krajině moštárny. Barva moštu je výrazně červená až višňová. Chuť po jablkách se snoubí s příchutí plodů bezu černého.

Mgr. Jaroslav Hruška

Ekofarma a moštárna provozuje svojí činnost od roku 2008.  Farma hospodaří na 20 ha orné půdy, 32 ha luk, 2 ha ovocných sadů a chová ovce a burské kozy. V rodinné moštárně se kromě jablečného moštu s bezinkou vyrábí mošty s dalšími 8 přísadami, např. se zázvorem, mrkví, s mátou, skořicí, kdy základem je vždy mošt jablečný.

Kontakt

Stvolny 16, 331 62 Manětín

Telefon: 725 552 919

E-mail: info@biomostarna.cz

www: www.biomostarna.cz

Mapa webu

Copyright 2015-2018 Regionální potravina

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.