Masné výrobky trvanlivé
Jaroslav Procházka
Plzeňský kraj
2020
Žihelský trhák s medvědím česnekem a feferonkou je jedničkou v sérií trhaných mas označovaných jako „Trháky“. Při výrobě je použito vepřové maso výhradně od lokálních českých dodavatelů. Ručně krájené kostky masa jsou pečené při nízké teplotě minimálně sedm hodin. Díky tomu získává maso křehkost a zároveň dokáže navázat společně s medvědím česnekem a feferonkou tu správnou chuť. Po finálním upečení je ručně natrháno vidličkou, plněno do skleniček a následně ještě zhruba dvě hodiny vařeno. Trhák je nejlepší s čerstvým křupavým chlebem nebo celozrnnou bagetou.
Farma Jaroslava Procházky
Malá rodinná firma byla založena před devíti lety Jaroslavem Procházkou s cílem udržení tradiční výroby uzenářských výrobků. Na výrobě se podílí celá rodina Procházkova, která společně čerpá z rodinných receptů a tradic. Pilířem úspěšně vyvíjející se firmy jsou kvalitní výrobky pouze z českého masa a ruční práce. Tato firma je důkazem, že i ze vzdálených míst mohou lidé dojíždět do malé vesničky Žihle za kvalitními a poctivými výrobky.
Telefon: 606 592 660
E-mail: D.U.Prochazkovi@email.cz
Facebook: www.facebook.com/MasoUzeninyProchazkovi/
Copyright 2015-2021 Regionální potravina