Facebook  Youtube
Regionální potravina

Žihelský trhák s medvědím česnekem a feferonkou

VÍTĚZNÁ KATEGORIE

Masné výrobky trvanlivé

VÝROBCE

Jaroslav Procházka

REGION

Plzeňský kraj

ROK VYHLÁŠENÍ

2020

Žihelský trhák s medvědím česnekem a feferonkou je jedničkou v sérií trhaných mas označovaných jako „Trháky“. Při výrobě je použito vepřové maso výhradně od lokálních českých dodavatelů. Ručně krájené kostky masa jsou pečené při nízké teplotě minimálně sedm hodin. Díky tomu získává maso křehkost a zároveň dokáže navázat společně s medvědím česnekem a feferonkou tu správnou chuť. Po finálním upečení je ručně natrháno vidličkou, plněno do skleniček a následně ještě zhruba dvě hodiny vařeno. Trhák je nejlepší s čerstvým křupavým chlebem nebo celozrnnou bagetou.

Farma Jaroslava Procházky

Malá rodinná firma byla založena před devíti lety Jaroslavem Procházkou s cílem udržení tradiční výroby uzenářských výrobků. Na výrobě se podílí celá rodina Procházkova, která společně čerpá z rodinných receptů a tradic. Pilířem úspěšně vyvíjející se firmy jsou kvalitní výrobky pouze z českého masa a ruční práce. Tato firma je důkazem, že i ze vzdálených míst mohou lidé dojíždět do malé vesničky Žihle za kvalitními a poctivými výrobky.

Kontakt

Žihle 33, 331 65 Žihle

Telefon: 606 592 660

E-mail: D.U.Prochazkovi@email.cz

www: www.uzeninyzezihle.cz

Mapa webu

Copyright 2015-2020 Regionální potravina

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.