Facebook  Youtube
Regionální potravina

Levandulová limonáda od sejkorky

Suroviny:

Počet porcí: 4 porce (1 porce je 0,3 l)

Doba přípravy: 30 minut

Náročnost: *

Ingredience:

2 celé citrony

100 g cukru krystal

200 ml levandulového sirupu od Martiny Koníčkové ze Středočeského kraje

10 stonků čerstvé máty

8 stonků čerstvé levandule

dle potřeby perlivá voda

Na led:

4 stonky čerstvé levandule

1 citron

10 lístků máty

voda

Postup:

1. Umyté citrony nakrájíme i s kůrou na měsíčky a dáme do džbánu. Přidáme cukr, mátu a vše důkladně rozmačkáme. Přidáme levandulový sirup, sodovku a promícháme.

2. Dle chuti přidáme citron nebo cukr.

3. Do „levandulovky“ přidáme kostky ledu a dozdobíme čerstvou levandulí a mátou.

4. Opláchnuté citrony nakrájíme na malé kostičky, stonky levandule natrháme na kousky a dáme do formiček na led. Zalijeme vodou a dáme zamrazit. Lze použít i lístky máty.

 

 

Cookies Mapa webu

Copyright 2015-2022 Regionální potravina

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.