Modrý vole s procesím

Suroviny:

  • 250 g hrubé mouky
  • 1 – 2 vejce
  • 1 – 2 dkg omastku do těsta
  • mléko
  • mletý mák s cukrem na posypání

Postup:

Tradice pokrmu modrý vole s procesím je starší než samotné knedlíky. Těsto se zadělává s vodou a je mnohem řidší než na knedlíky a přidává se do něj omastek. Do těsta zapracujeme 1 – 2 vejce. K vykrajování použijeme kávovou lžičku a vaříme v mléce asi 8 – 10 minut. Scezené ihned promastíme, aby se neslepily. Posypeme mákem.

Mapa webu

Copyright 2015-2018 Regionální potravina

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.