Facebook  Youtube
Regionální potravina

Mošt opilý Radlickou jablkovicí

Suroviny:

Počet porcí: 4 porce

Doba přípravy: 15 minut

Náročnost: *

Ingredience:

0,4 l Jablkovice Radlík ze Středočeského kraje 

0,5 l jablečného moštu

1 ks jablka

2 ks badyánu

2 celé skořice

5 ks hřebíčku

0,1 karamelového likéru

0,5 l černého čaje

cukr

Postup:

1. Sypaný čaj uvaříme dle návodu.

2. Přecedíme a přidáme koření, pokrájené jablko, karamelový likér, jablečný mošt – můžeme využít jablečný mošt ze Statku Cidlina, který získal také ocenění Regionální potravina Královéhradeckého kraje

3. Vše svaříme. Pozor, nápoj nám nesmí přijit k varu. 

3. Vyndáme koření, přilijeme Jablkovici a dochutíme cukrem.

Tip: Domácí karamelový likér připravíme následovně: Uzavřenou plechovku s kondenzovaným slazeným mlékem ponořte do hrnce s vodou a zvolna vařte dvě hodiny. Nechte vychladnout a teprve pak plechovku otevřete. Zkaramelizované kondenzované mléko v míse promíchejte s jedním vanilkovým cukrem a 400 ml brandy dohladka. Následně přidejte 500 ml smetany ke šlehání. Hotovou směs přelijte do menších lahví. Takto připravený likér vydrží v chladničce nejméně 2 týdny.

Cookies Mapa webu

Copyright 2015-2022 Regionální potravina

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.