Podřipský kaldon

Suroviny:

  • 1 ks králíka
  • 500 g kořenové zeleniny
  • sůl
  • pepř
  • petrželová nať
  • máslová jíška (máslo, hladká mouka)
  • 2 cibule
  • 8 stroužků česneku
  • majoránka
  • 1,5 l vody

Postup:

Do vroucí vody dáme králíka (skelet na polévku ), osolíme, opepříme, přidáme kořenovou zeleninu, cibuli a česnek. Vaříme doměkka. Přecedíme, obereme maso, zeleninu nakrájíme na kostičky. Vývar zahustíme máslovou jíškou, přidáme maso, zeleninu, dochutíme česnekem, majoránkou. Můžeme doplnit játrovými knedlíčky a širokými nudlemi.

Mapa webu

Copyright 2015-2018 Regionální potravina

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.