Řepánky

Suroviny:

  • 50dkg polohrubé mouky
  • 50g tuku
  • 1 vejce
  • 30g droždí
  • asi ¼ l mléka
  • sůl
  • tuk na plech
  • náplň:
  • 1 středně velkou cukrovou řepu
  • 100g máku
  • cukr dle chuti

Postup:

Očištěnou řepu nastrouháme, trochu podlijeme vodou a dusíme doměkka. Poté přidáme mletý mák. Do mísy dáme mouku, přidáme vlahý tuk, cukr, kvásek, sůl, teplé mléko a rozmícháme vejce. Vypracujeme těsto, které necháme vykynout asi hodinu. Z těsta uděláme placičku a plníme nádivkou. Necháme ještě vykynout. Nakonec upečeme dočervena a potřeme mlékem.

Mapa webu

Copyright 2015-2018 Regionální potravina

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.