Velikonoční baba

Suroviny:

15dkg libového uzeného masa

20 dkg klobásy,

30 dkg polohrubé mouky,

2 dkg droždí,

1/4 l vlažného mléka,

4 žloutky,

3 natvrdo uvařená vejce,

7 dkg rozehřátého másla,

sůl,

sádlo

 

Postup:

Droždí rozdrobíme do vlažného mléka, zaděláme polohrubou moukou, přidáme žloutky, rozehřáté máslo a sůl. Na dno sádlem vymazaného vyššího pekáčku (nebo menší dortové formy) položíme natvrdo vařená a na plátky nakrájená vejce, nakrájené libové uzené maso a klobásu. Zalijeme těstem a necháme vykynout. Upečeme a po zchladnutí vyklopíme.

  

 

 

Mapa webu

Copyright 2015-2018 Regionální potravina

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.