Zablafuňky

Suroviny:

  • 1 kg oloupaných brambor
  • 50g hladké mouky
  • 1 šlehačka nebo 250 ml smetany
  • 4 vejce uvařená natvrdo
  • 2 vejce syrová
  • nové koření
  • bobkový list
  • sůl
  • trocha másla
  • česnek
  • slanina
  • drcený kmín
  • sekaná pažitka

Postup:

Brambory pokrájíme na kostičky, osolíme, okmínujeme, přidáme bobkový list, prolisovaný česnek a napůl uvaříme v menším množství vody. Po uvaření vodu nesléváme. Ve šlehačce, nebo smetaně, rozkvdláme hladkou mouku a přidáme do hrnce. Můžeme přidat i trochu másla. Povaříme a na závěr rozklepneme do hrnce 2 žloutky a přidáme vyškvařenou slaninu s tukem. Do každého talíře vložíme 1 vejce natvrdo a naléváme na to zablafuňky. Hojně sypeme pokrájenou pažitkou.

Mapa webu

Copyright 2015-2018 Regionální potravina

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.