Šoulet s kachním stehnem

Suroviny:

  • 1kg hrachu
  • 50 dkg krup
  • hovězí (morkové) kosti
  • 5dkg sádla
  • 4-6 cibulí
  • 4 kachní stehna
  • hovězí vývar dle potřeby
  • 1 česnek
  • zázvor
  • pálivá paprika
  • pepř
  • sůl
  • sladká paprika
  • majoránka

Postup:

Den předtím, než budeme vařit šoulet, namočíme do velkého hrnce hrách. Před přípravou dáme hrách vařit ve stejné vodě, v níž byl od předešlého dne namočen. Navíc přidáme do hrnce kroupy a 2-3 hovězí kosti, z nichž by aspoň jedna měla být morková. Potom zprudka opečeme na sádle 4 kachní stehna, k nimž přidáme 4-6 nadrobno nasekaných větších cibulí, jež osmažíme dorůžova. Přidáme podle chuti několik utřených stroužků česneku, osolíme, okořeníme pepřem, zázvorem a ještě trochu osmahneme. Poté přisypeme lžíci sladké a lžíci pálivé papriky a majoránku. Vše zalijeme vývarem, nejlépe hovězím a krátce podusíme pod pokličkou v troubě. Nakonec přemístíme na hlubší pekáč směs hrachu a krup, přidáme kachní stehna včetně šťávy a zapečeme.

Mapa webu

Copyright 2015-2018 Regionální potravina

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.