Jaroměřické žervé (kostka)

VÍTĚZNÁ KATEGORIE

Sýry (včetně tvarohu)

VÝROBCE

Jaroměřická mlékárna, a.s.

REGION

Kraj Vysočina

ROK VYHLÁŠENÍ

2015

Jaroměřické žervé je termizovaný sýr vyrobený z čerstvé smetany, zabalený do hliníkové folie. Výrobek je dobře roztíratelný, s nízkým obsahem soli. Chuť a vůně je mléčně nakyslá, smetanová, připomínající tvaroh. Typickým konzistenčním znakem výrobku je lomivost. Jeho použití je široké, především ve studené kuchyni, pro přípravu různých pomazánek nebo dezertů, např. Tiramisu.

Jaroměřická mlékárna, a.s.

Historie mlékárny, která je jedním z největších producentů tvarohů v ČR, se datuje od roku 1937. Dále vyrábí Tradiční pomazánkové a sýry Eidam. Velká část výrobků je oceněna logem Klasa. V soutěži Regionální potravina Kraje Vysočina získala mlékárna titul již pro 3 své produkty - Smetanový sýr Fénix, Archivní sýr a Tradiční pomazánkové se šunkou a osmaženou cibulkou.

Kontakt

Kaunicova 198, 67551 Jaroměřice nad Rokytnou

Telefon: +420 568 408 611

E-mail: mlekarna@mlekarna.cz

www: www.mlekarna.cz

Prodejní místa

Mapa webu

Copyright 2015-2018 Regionální potravina

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.