Bramborové knedlíky s česnekem

Suroviny:

  • 0,5 kg brambor
  • 20 dkg hrubé krupice
  • 1 vejce
  • 2-3 stroužky česneku
  • sůl, majoránka

Postup:

Barbory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a nastrouháme najemno. Přidáme krupici, vejce a česnek a dochutíme solí a majoránkou. Z zpracovaného těsta tvoříme válečky, které jsou asi o průměru 6 – 7 cm a délce 15 cm. Vaříme ve vroucí vodě asi 20 – 25 minut. Knedlíky se připravují hlavně jako příloha k huse nebo kachně.

Mapa webu

Copyright 2015-2018 Regionální potravina

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.