Tradiční bramboráky z Vysočiny

Suroviny:

  • 1 kg oloupaných brambor
  • 2-3 vejce
  • 130 g hladké mouky
  • 1 dl mléka
  • 3 stroužky česneku
  • sůl
  • pepř černý mletý
  • olej na smažení
  • majoránka na dochucení

Postup:

Oloupané, očištěné brambory nastrouháme polovinu najemno a polovinu na hrubém struhadle. Necháme několik minut odstát a následně slijeme vodu. Hmotu ochutíme solí a pepřem, dále přidáme vejce, rozmačkaný česnek, dle potřeby mouku a mléko – těsto by nemělo být tuhé. Hmotu dobře promícháme. Bramborovou směs v malých dávkách nalijeme na pánev a smažíme na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova.

Mapa webu

Copyright 2015-2018 Regionální potravina

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.