Pšeničný chléb se špaldou

VÍTĚZNÁ KATEGORIE

Pekařské výrobky

VÝROBCE

Radek Císař

REGION

Zlínský kraj

ROK VYHLÁŠENÍ

2019

Chléb je zaděláván z přirozeně fermentovaného, třístupňově vyváděného kvasu bez přidání zlepšujících látek. Je vyráběn tradičním postupem s maximálním využitím ruční práce. Jedná se o kváskový chléb vyrobený z tuzemských mouk za použití tartinovské technologie. Základem je malé množství kvasu a dlouhá fermentace. V tomto chlebu najdete 33 % čerstvě mleté špaldy, která mu dodá oříškovou chuť a příjemnou vůni. Dále chléb obsahuje semínkovou záparu složenou ze semínek slunečnice, dýně a lnu. Díky dlouhé fermentaci je chléb lépe stravitelný, nenadýmá a má rozvinutou chuť.

Radek Císař

Císařova řemeslná pekárna je malá rodinná pekárna, která peče řemeslné kvasové chleby. V pekárně používají metodu dlouhé fermentace, díky které vynikne chuť a vůně. Spolupracují s drobnými zemědělci, aby podpořili jejich úsilí a zákazníkům dali ochutnat tuzemskou pšenici špaldu, dvouzrnku, červenou pšenici, žito. Základem je nabídnout zákazníkovi poctivý chléb, vyrobený tradiční metodou s vysokým podílem ruční práce. Pro pečení jsou používány jen základní suroviny: mouka, voda, sůl a žitný či pšeničný kvas. V žádné části výroby nejsou používány stabilizované, či jinak uměle vyráběné kvasy.

Kontakt

Tř. Tomáše Bati 945,
765 02 Otrokovice

Telefon: 733 531 787

Mapa webu

Copyright 2015-2018 Regionální potravina

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.