Ostatní
Mgr. Evžen Uher
Zlínský kraj
2020
Jablečný ocet je připravován podle rodinné receptury z jablek krajových odrůd rostoucích v sadech Bílých Karpat. Proces staví na letitých tradicích a samotná výroba octa trvá minimálně dva až tři roky. Jablka nejdříve projdou procesem kvašení a následně vše zraje v sudech. Ocet není filtrovaný ani pasterizovaný a uchovává si díky tomu cenné množství přirozených látek. Výrobek nese také regionální ochrannou značku pro výrobky a služby z jedinečné krajiny Bílých Karpat „Tradice Bílých Karpat“ a vlastní ochrannou známku „ZLATÉ JABLÍČKO“.
Mgr. Evžen Uher
Rodinná farma, sídlící v samém srdci jižního Valašska, si zakládá na pečlivém výběru ovoce a ruční práci. Na výrobu cideru a octa zpracovává jablka krajových odrůd, na džemy a povidla využívá maliny, ostružiny a švestky z blízkého okolí.
Copyright 2015-2021 Regionální potravina