Facebook  Youtube
Regionální potravina

Nakupujte lokálně s Regionální potravinou

Že čerstvá mrkev a kvalitní brambory z domácích polí chutnají lépe než zelenina, která k nám cestuje přes půl světa, není dnes už třeba dlouze vysvětlovat. Jíst lokálně je trend, který nám pomáhá znovuobjevit čisté chutě původních potravin a žít zdravěji a udržitelněji. Jíst lokálně také znamená plně si vychutnat specifika daného regionu – někde se daří jablkům, jinde zase švestkám nebo křenu, o kus dál umějí zase skvělé máslo nebo slaďoučký med. Znát svého farmáře se zkrátka vyplatí. Podpořte výrobce ve svém kraji. Hledejte zelenomodré logo.

V čem jsou regionální potraviny lepší?

1. Výrobky oceněné značkou Regionální potravina jsou vyráběny podle jedinečné místní receptury tradičním způsobem a z místních surovin. Jsou poctivé, jsou čerstvé a nezaměnitelně chutnají i voní.

2. Regionální potraviny jsou ekologičtější. Čím blíže jsou potraviny ke spotřebiteli, tím víc klesá zátěž na životní prostředí při jejich dopravě a distribuci.

3. Nákupem regionální potraviny spotřebitel podporuje zaměstnanost a rozvoj v krajích. Prosperující lokální zemědělci, výrobci i prodejci znamenají udržení či růst počtu pracovních míst v regionu.

Mapa webu

Copyright 2015-2021 Regionální potravina

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.