VYRAZTE S CHUTÍ NA VÝLET!

Naplánujte si s Regionální potravinou výlet po stopách krás všech krajů. Dozvíte se, co lokláního ochutnat a tipy na skvělé recepty.

Snoubení vína

Doporučení k masným výrobkům

Salám lovecký

Salam lovecky
Vítězná kategorie Masné výrobky trvanlivé
Výrobce ANTONI CZ s.r.o.
Region Jihočeský kraj
Rok vyhlášení 2012

Doporučení typu vína:

Červené víno, plnější s harmonickou, jemnou tříslovinou.          

Frankovka, výběr z hroznů; Zweigeltrebe, pozdní sběr.

Židlochovický Jihomoravák

Zidlochovicky Jihomoravak
Vítězná kategorie Masné výrobky trvanlivé
Výrobce František Janíček
Region Jihomoravský kraj
Rok vyhlášení 2012

Doporučení typu vína:

Plnější červená vína s dobrou strukturou tříslovin a kořenitosti.

Svatovavřinecké, pozdní sběr; Modrý Portugal, pozdní sběr

Doupovská klobása

Doupovska klobasa
Vítězná kategorie Masné výrobky
Výrobce Josef Pelant
Region Karlovarský kraj
Rok vyhlášení 2010

Doporučení typu vína:

Středně plná až plná vína s jemnou strukturou a měkkou tříslovinou a ovocností.

Modrý Portugal, jakostní; Rulandské modré, jakostní.

Paštika s medvědím česnekem

Pastika s medvedim cesnekem
Vítězná kategorie Masné výrobky tepelně opracované včetně uzených mas
Výrobce ZEPO Bohuslavice, a.s.
Region Královéhradecký kraj
Rok vyhlášení 2012

Doporučení typu vína:

Lehčí červená vína, jemně kořenitá s poddajnou tříslovinou a středně intenzivní kořenitostí.

Rulandské modré, pozdní sběr; André, pozdní sběr.

Houbová paštika

Houbova pastika
Vítězná kategorie Masné výrobky tepelně opracované včetně uzených mas
Výrobce Jatky Lomnice a.s.
Region Liberecký kraj
Rok vyhlášení 2012

Doporučení typu vína:

Červená vína plnější s bohatou kořenitostí a tříslovinou, možnost zrání na dubovém sudu.

Frankovka barrique; Svatovavřinecké barrique.

Trefilova masopustní klobása

Trefilova masopustní klobása
Vítězná kategorie Masné výrobky tepelně opracované, včetně uzených mas
Výrobce Řeznictví H + H, s. r. o.
Region Moravskoslezský kraj
Rok vyhlášení 2011

Doporučení typu vína:

Vína červená, plnější, která zrála na dubovém sudu typu barrique.

Modrý Portugal barrique; Zweigeltrebe barrique.

Pernštýnský salám

Pernstynsky salam
Vítězná kategorie Masné výrobky trvanlivé
Výrobce Zdeněk Kořínek
Region Pardubický kraj
Rok vyhlášení 2011

Doporučení typu vína:

Červená vína plnější až plná s jemnou strukturou a tříslovinou.

Modrý Portugal, jakostní; Rulandské modré, jakostní.

Kachní roláda pečená

Kachni rolada pecena
Vítězná kategorie Masné výrobky tepelně opracované včetně uzených mas
Výrobce Jatky Bojmany s.r.o.
Region Středočeský kraj
Rok vyhlášení 2012

Doporučení typu vína:

Plnější červené víno s pikantní kořenitostí a nádechem drobného, zralého ovoce.

Cabernet Moravia, pozdní sběr; Zweigeltrebe, pozdní sběr. 

Stařečské pečené koleno

Stařečské pečené koleno
Vítězná kategorie Masné výrobky tepelně opracované, včetně uzených mas
Výrobce Karel Doležal
Region Vysočina
Rok vyhlášení 2011

Doporučení typu vína:

Plnější červené víno s tóny drobného lesního ovoce a příjemnou kořenitostí.

André, pozdní sběr; Cabernet Moravia, pozdní sběr.

Mapa webu

Copyright 2015-2018 Regionální potravina

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.