VYRAZTE S CHUTÍ NA VÝLET!

Naplánujte si s Regionální potravinou výlet po stopách krás všech krajů. Dozvíte se, co lokláního ochutnat a tipy na skvělé recepty.

Snoubení vína

Doporučení k sýrům

Jihočeský kozí přírodní sýr Bio

Jihocesky kozi syr prirodni Bio
Vítězná kategorie Sýry včetně tvarohu
Výrobce Jakub Špatný
Region Jihočeský kraj
Rok vyhlášení 2012

Doporučení typu vína:

Aromatické víno s komplexní vůní a chutí drobného zahradního ovoce – angreštů a květů černého bezu.

Sauvignon, pozdní sběr; Pálava, pozdní sběr.

Dezertní sýr

Dezertni syr
Vítězná kategorie Sýry (včetně tvarohu)
Výrobce Mlékárna Olešnice, rolnické mlékařské družstvo
Region Jihomoravský kraj
Rok vyhlášení 2011

Doporučení typu vína:

Vína bílá, nebo růžová se zbytkovým cukrem – polosladké, sladké.

Ryzlink rýnský, výběr z hroznů; Cabernet Sauvignon rosé, výběr z hroznů.

Nežichovský zrající sýr

Nezichovsky zrajici syr
Vítězná kategorie Sýry (včetně tvarohu)
Výrobce Pavla Kalčicová
Region Karlovarský kraj
Rok vyhlášení 2011

Doporučení typu vína:

Aromatická bílá vína s vyšším zbytkovým cukrem a jemnou kořenitostí.

Tramín červený, výběr z hroznů; Aurelius, výběr z hroznů.

Niva 50% t.v.s

Niva
Vítězná kategorie Sýry (včetně tvarohu)
Výrobce N I V A s.r.o.
Region Královéhradecký kraj
Rok vyhlášení 2011

Doporučení typu vína:

Nejlepší snoubení sýrů s ušlechtilou modrou plísní je s víny sladkými – ledová vína, slámová vína.

Neuburské, slámové víno; Rulandské bílé, ledové víno. 

Sýrový mls

Syrovy mls
Vítězná kategorie Sýry včetně tvarohu
Výrobce Tomáš Pelikán
Region Liberecký kraj
Rok vyhlášení 2012

Doporučení typu vína:

Bílá a růžová vína středně plná až plnější se zbytkovým cukrem a jemnou aromatickou stopou.

Rulandské šedé, výběr z hroznů; Hibernal, výběr z hroznů.

Sýr Brníčko zrající

Syr Brnicko zrajici
Vítězná kategorie Sýry včetně tvarohu
Výrobce Michal Hrdlička
Region Olomoucký kraj
Rok vyhlášení 2012

Doporučení typu vína:

Bílá a růžová vína, plnější se zbytkovým cukrem – sladká s výraznější vůní.

Pálava, výběr z hroznů; Tramín červený, výběr z hroznů.

Loštický šáteček

Losticky satecek
Vítězná kategorie Ostatní
Výrobce Ing. Zbyněk Poštulka
Region Olomoucký kraj
Rok vyhlášení 2011

Doporučení typu vína:

Bílé víno se zbytkovým cukrem – polosladké, jemně kořenité a chuťově bohaté.

Sylvánské zelené, pozdní sběr, polosladké; Aurelius, výběr z hroznů.

Polooštěpek — pařený sýr

Poloostepek pareny syr
Vítězná kategorie Sýry včetně tvarohu
Výrobce MILTRA B s.r.o.
Region Pardubický kraj
Rok vyhlášení 2012

Doporučení typu vína:

Růžové se zbytkovým cukrem – polosuché, nebo jemné, středně plné červené.

Pinot Noir, polosuché; Modrý Portugal, pozdní sběr.

Přírodní sýr

Plzensky syr
Vítězná kategorie Sýry (včetně tvarohu)
Výrobce Josef Martínek
Region Plzeňský kraj
Rok vyhlášení 2011

Doporučení typu vína:

Bílá a růžová vína středně plná se zbytkovým cukrem – polosuchá a polosladká.

Müller Thurgau, pozdní sběr; Veltlínské zelené, výběr z hroznů.

Farmářský sýr

Farmarsky syr
Vítězná kategorie Sýry včetně tvarohu
Výrobce Moravia Lacto a.s.
Region Vysočina
Rok vyhlášení 2012

Doporučení typu vína :

Středně plné až plné červené víno zrající na dubovém sudu barrique.

Pinot Noir, barrique; Modrý Portugal, barrique.

Pastevecký čerstvý sýr

Pastevecky cerstvy syr
Vítězná kategorie Sýry včetně tvarohu
Výrobce Mlékárna Varnsdorf spol. s r.o.
Region Ústecký kraj
Rok vyhlášení 2012

Doporučení typu vína:

Bílá a růžová vína středně plná se zbytkovým cukrem – polosuchá a polosladká.

Müller Thurgau, pozdní sběr; Veltlínské zelené, výběr z hroznů.

Krásná Haná - sýr typu gouda

Krasna Hana Syr typu gouda
Vítězná kategorie mléko a mléčné výrobky
Výrobce KROMILK, a.s.
Region Zlínský kraj
Rok vyhlášení 2010

Krásná Haná je jakostní přírodní polotvrdý sýr vyrobený z upraveného pasterovaného mléka. Je slabě solený. Má tvar sýrového bochníku. Je určen k přímé spotřebě i na další zpracování

Doporučení typu vína:

Středně plné červené víno se sametovou tříslovinou a jemnou kyselinou.

Rulandské modré, pozdní sběr; Frankovka, pozdní sběr.

Mapa webu

Copyright 2015-2018 Regionální potravina

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.