Facebook  Youtube
Regionální potravina

Ocenění Regionální potravina si převzalo sedm producentů z Pardubického kraje

7. 9. 2020

U příležitosti konání Dne Pardubického kraje se v pátek odpoledne slavnostně předávala ocenění Regionální potravina. V centru Pardubic si prestižní značku převzalo sedm výrobců z Pardubického kraje, jejichž výrobky navrhla na ocenění hodnotitelská komise jedenáctého ročníku soutěže Regionální potravina.

Značku Regionální potravina Pardubického kraje 2020 získaly tyto výrobky:

 

Kategorie:

Výrobek a výrobce:

 1.

Masné výrobky tepelně opracované

Koleno VEPŘOVÉ SOUS-VIDE

ŘEZNICTVÍ SLOUPNICE s.r.o.

 2.

Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované, konzervy a polokonzervy

Nevyhlášeno

 3.

Sýry včetně tvarohu

Bio sýrové nitě

BIO&CEEPORT s.r.o.

 4.

Mléčné výrobky ostatní

BIO kravské kefírové mléko z Bělečka

Ranč Bělečko Agro s.r.o.

 5.

Pekařské výrobky včetně těstovin

TVAROHOVÝ MORAVSKÝ KOLÁČEK SE ŠVESTKOVÝMI POVIDLY

Jana Vondroušová, Bukovka

 6.

Cukrářské výrobky včetně cukrovinek

ŠTRŮDL

Jana Vondroušová, Bukovka

 7.

Alkoholické a nealkoholické nápoje (s výjimkou vína z hroznu révy vinné)

BEDŘICHOVA JEDENÁCTKA pivo polotmavý nefiltrovaný ležák

VESELKA LITOMYŠL s.r.o.

 8.

Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě

Rajče BIO

Ing. Jitka Píchová, Horní Ředice

 9.

Ostatní

Selský sýr v oleji BYLINKOVÝ

Zemědělské družstvo Rosice u Chrasti

Z výhry mám velkou radost, i když po pravdě jsem v to trochu doufala. Do soutěže jsem se hlásila i v předchozích letech, ale až letos jsem díky posunutí termínu mohla přihlásit i rajčata. Naše rajčata nám zákazníci chválí už dlouho a teď jejich kvalitu potvrdili i odborníci. Těší mě to zejména proto, že se ukazuje, že ekologické produkty bývají často chutnější, což je vedle absence pesticidů dalším bonusem. Ekologicky hospodařím od samého začátku a kromě důvodů zdravotních mě k tomu vedla i ohleduplnost vůči přírodě,“ říká oceněná pěstitelka Jitka Píchová.

Slavnostního předávání se účastnil ředitel regionálního odboru Hradec Králové Aleš Sobel za Státní zemědělský intervenční fond a náměstek ministra zemědělství Pavel Veselý.

Značku Regionální potravina mohou získat pouze malí a střední producenti zemědělských
a potravinářských výrobků do 250 zaměstnanců. Oceněný výrobek získává právo zdarma užívat značku Regionální potravina po dobu čtyř let. Tato „pečeť kvality“ garantuje, že oceněné potraviny jsou poctivé, čerstvé a pocházejí z lokálních surovin. Výrobky jsou pevně spjaty s daným regionem a často se jedná o krajové speciality.

Regionální potravina je projektem Ministerstva zemědělství. Státní zemědělský intervenční fond značku administruje. V současné době je oceněno 407 produktů od 313 výrobců. 

Mapa webu

Copyright 2015-2020 Regionální potravina

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.