Facebook  Youtube
Regionální potravina

Regionální potravina Pardubického kraje zná nové adepty na ocenění!

24. 6. 2021

Pokračuje dvanáctý ročník soutěže o Regionální potravinu, tentokrát se rozhodovalo v Pardubickém kraji. I tady hodnotitelé vybírali z výrobků, které jsou ze surovin přímo z regionu a také se tam vyrábějí. O značku se zde ucházelo celkem 147 produktů od 34 výrobců.

K udělení značky Regionální potravina 2021 Pardubického kraje navrhla hodnotitelská komise následující výrobky:

 

Kategorie:

Výrobek a výrobce:

 1.

Masné výrobky tepelně opracované

COOL hovězí

Řeznictví a uzenářství Oldřich Čejka

 2.

Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované, konzervy a polokonzervy

LABUŽNICKÉ ŠKVARKY z Vračovic

Josef Morávek, Vračovice

 3.

Sýry včetně tvarohu

Květenský poklad

Květná Zahrada

 4.

Mléčné výrobky ostatní

bio Jogurtový drink borůvka

Tomáš Stejskal, Výprachtice

 5.

Pekařské výrobky včetně těstovin

Ořechový chléb

MEDOVINKA

 6.

Cukrářské výrobky včetně cukrovinek

Rosické Tiramisu

Zemědělské družstvo Rosice u Chrasti

 7.

Alkoholické a nealkoholické nápoje

Hřebečská medovina BYLINNÁ HOŘKÁ

Hřebečská medovina

 8.

Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě

ZEGITA Original

Vladimíra Krejčíková, Ostřetín

 9.

Ostatní

Kefírová zmrzlina Apolenka

Diana Houdová, Spojil

 

„Letošní ročník soutěže Regionální potravina Pardubického kraje byl velmi vydařený. Soutěžilo celkem 147 výrobků, z nichž se jich nejvíce objevilo v kategorii Sýry včetně tvarohu. Věřím, že se tak velké kvantitě i kvalitě můžeme těšit i v následujících letech,“ uvedla Ing. Kateřina Papíková ze společnosti F E S T I N G, s.r.o.

Soutěž Regionální potravina patří mezi projekty ministerstva zemědělství, které podporují výrobce potravin do 250 zaměstnanců. Státní zemědělský intervenční fond značku administruje. Oceněné potraviny pak získají právo zdarma užívat značku Regionální potravina po dobu čtyř let.

Výrobky přihlášené do soutěže hodnotila komise složená ze zástupců Ministerstva zemědělství ČR, krajského úřadu, Státního zemědělského intervenčního fondu, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy, Agrární komory ČR a Potravinářské komory ČR.

V současné době je oceněno 407 produktů od 312 výrobců. Podrobné informace o soutěži můžete najít na webových stránkách www.regionalnipotravina.cz.

Lenka Rezková

tisková mluvčí SZIF

Mapa webu

Copyright 2015-2021 Regionální potravina

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.