Facebook  Youtube
Regionální potravina

Regionální potravina zná další úspěšné výrobky, tentokrát z Kraje Vysočina

25. 6. 2021

Hodnotitelská komise v rámci soutěže Regionální potravina zavítala tentokrát na Vysočinu. Na ocenění Regionální potravina tam navrhla 7 výrobků v 9 kategoriích. Cílem bylo vybrat oblastní zemědělské a potravinářské výrobky, které jsou zárukou kvality a poctivosti místních výrobců.

Do soutěže se v kraji přihlásilo celkem 24 producentů s 74 výrobky.

Hodnotitelé navrhli na udělení značky Regionální potravina Kraje Vysočina 2021 tyto výrobky:

 

Kategorie:

Výrobek a výrobce:

 

Masné výrobky tepelně opracované

BAČOVSKÉ UZENÉ – KÝTA

Uzenářství a lahůdky Sláma 

 

Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované konzervy a polokonzervy

Havlíčkova klobása se švestkou

Tomáš Havlíček, Třebíč

 

Sýry včetně tvarohu

TVAROH

Ing. Dagmar Řezníková, Červená Lhota

 

Mléčné výrobky ostatní

ŠLEHANÝ JOGURT S PŘÍCHUTÍ JAHODY

Ing. Dagmar Řezníková, Červená Lhota

 

Pekařské výrobky včetně těstovin

Nevyhlášeno

 

Cukrářské výrobky včetně cukrovinek

 

Nevyhlášeno

 

Alkoholické a nealkoholické nápoje

TREBITSCH CZECH SINGLE MALT WHISKY 6

Česká whisky 

 

Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě

Vítův zákvas z červené řepy

ViK product 

 

Ostatní

MED květový pastový

Petr Špaček, Cidlina

 

„I když byl letošní rok poznamenám koronavirovou pandemií, tak se nám přihlásilo více výrobků než loňský rok, za což jsme rádi. Nejsilněji zastoupenou kategorií byla kategorie Masné výrobky tepelně opracované. Celkově komise hodnotila 74 výrobků od 24 výrobců.“, říká krajský koordinátor Karel Coufal a ředitel OAK Třebíč.

Ocenění Regionální potravina je určeno pro producenty zemědělských a potravinářských výrobků do 250 zaměstnanců. Výrobek pak získává právo zdarma užívat značku Regionální potravina po dobu čtyř let. Spotřebitelům její logo na obalu napovídá, že oceněné potraviny jsou čerstvé a pocházejí z lokálních surovin a často se jedná i o krajové speciality.

V hodnotitelské komisi se i tentokrát sešli zástupci Ministerstva zemědělství ČR, krajského úřadu, Státního zemědělského intervenčního fondu, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy, Agrární komory ČR a Potravinářské komory ČR. 

Regionální potravina spadá mezi projekty Ministerstva zemědělství. Státní zemědělský intervenční fond značku administruje. Aktuálně je oceněno 407 produktů od 312 výrobců. 

Podrobné informace o soutěži jsou k dispozici na regionalnipotravina.cz.

Lenka Rezková

tisková mluvčí SZIF

Mapa webu

Copyright 2015-2021 Regionální potravina

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.