Facebook  Youtube
Regionální potravina

Regionální potravinou Pardubického kraje se budou pyšnit Drobulka i Konfitovaná vepřová líčka

11. 5. 2022

Drobulka od Davida Nováka nebo Konfitovaná vepřová líčka s kampotským pepřem a mořskou solí od Josefa Morávka. Toto jsou dva z devíti výrobků navržených komisí na Regionální potravinu Pardubického kraje v roce 2022. Do soutěže se zde přihlásilo celkem 155 produktů od 38 výrobců.

Hodnotitelská komise navrhla udělit značku Regionální potravina Pardubického kraje pro rok 2022 těmto výrobkům:

 

Kategorie:

Výrobek a výrobce:

 1.

Masné výrobky tepelně opracované

TLAČENKA

ZEMĚDĚLSKÉ DRUŽSTVO ROSICE U CHRASTI

 2.

Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované, konzervy a polokonzervy

KONFITOVANÁ VEPŘOVÁ LÍČKA S KAMPOTSKÝM PEPŘEM A MOŘSKOU SOLÍ

JOSEF MORÁVEK, VRAČOVICE

 3.

Sýry včetně tvarohu

SLOUPNICKÝ A2 TVAROH TUČNÝ

ZEMĚDĚLSKÉ DRUŽSTVO SE SÍDLEM VE SLOUPNICI

 4.

Mléčné výrobky ostatní

KEFÍROVÝ NÁPOJ

PETR SOUČEK, PARDUBICE-CIHELNA

 5.

Pekařské výrobky včetně těstovin

DROBULKA

DAVID NOVÁK, UHERSKO

 6.

Cukrářské výrobky včetně cukrovinek

BOŽÍ ŘEZ

JANA VONDROUŠOVÁ, BUKOVKA

 7.

Alkoholické a nealkoholické nápoje

SUDLIČKA OŘECHOVKA OŘECHOVÝ LIKÉR

FONTICULUS

 8.

Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě

HRUŠKOVO JABLEČNÝ EXTRA DŽEM S OŘECHY

BILERBIN

 9.

Ostatní

KUNĚTICKÉ VIŠNĚ V RUMU

ZDENĚK PAVLIS, KUNĚTICE

 

 

 

„Získané ocenění Regionální potravina našim zákazníkům ukazuje, že jim nabízíme skutečně kvalitní produkt, a mě osobně velmi těší,“ konstatovala s hrdostí Diana Houdová ze Statku Apolenka, který v předešlých letech získal ocenění Regionální potravina za Kefírovou zmrzlinu i mléko.

Hodnotitelskou komisi tvořili zástupci Ministerstva zemědělství, Státního zemědělského intervenčního fondu, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy, Agrární komory, Potravinářské komory a Krajského úřadu. Komisí navržené výrobky získají na základě ocenění potvrzeného ministrem zemědělství Zdeňkem Nekulou označení Regionální potravina.

„Letos se přihlásilo do soutěže značné množství výrobců a výrobků, nejčastěji byla zastoupena kategorie Ostatní. Mezi vítězi se objevilo i šest nových výrobců. Velice si ceníme pokračujícího zájmu a pevně v něj věříme i do budoucna,“ uvedla Kateřina Papíková z pořádající společnosti F E S T I N G, s.r.o.

Soutěž probíhá opět ve všech krajích České republiky s výjimkou Prahy. Značku Regionální potravina můžou získat producenti zemědělských a potravinářských výrobků do 250 zaměstnanců. Oceněný výrobek získává právo zdarma užívat značku po dobu čtyř let.

Regionální potravina je projektem Ministerstva zemědělství. Státní zemědělský intervenční fond značku administruje. V současné době je oceněno 415 produktů od 318 výrobců. Podrobnosti o soutěži jsou dostupné na webových stránkách regionalnipotravina.cz.

 

Miroslav Bína

tiskový mluvčí

e-mail: press@szif.cz

mobil: +420 733 696 550

Státní zemědělský intervenční fond (SZIF) je akreditovanou platební agenturou pro provádění opatření Společné zemědělské politiky financovaných z Evropského zemědělského záručního fondu, Evropského zemědělského fondu pro rozvoj venkova a Evropského námořního a rybářského fondu. Je zprostředkovatelem finanční podpory z Evropské unie a národních zdrojů. V současné době SZIF administruje režimy podpor 1. a 2. pilíře Společné zemědělské politiky a Národní dotace. Konkrétně se jedná o přímé platby, tržní opatření a Program rozvoje venkova. SZIF rovněž administruje národní značky kvalitních potravin KLASA a Regionální potravina. SZIF má v současné době 7 regionálních odborů a dalších 65 lokalizovaných pracovišť, která poskytují služby žadatelům přímo v místě jejich působení.

Cookies Mapa webu

Copyright 2015-2022 Regionální potravina

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.