Facebook  Youtube
Regionální potravina

STÁTNÍ ZEMĚDĚLSKÝ INTERVENČNÍ FOND NA VELETRHU FOR GASTRO & HOTEL 2021

8. 10. 2021

Všichni milovníci gastronomie a kvalitních potravin jsou vřele zváni na již 11. ročník veletrhu FOR GASTRO & HOTEL konaném ve dnech 7.10. - 9. 10. 2021 tradičně v PVA EXPO PRAHA v Letňanech. Nebude zde chybět expozice výrobců kvalitních potravin značky KLASA, Regionální potravina a BIO.

Značky kvalitních potravin se opět ukáží na velmi vyhledávaném veletrhu hotelového a restauračního zařízení, potravinářství a gastronomie, kde je pro návštěvníky připravena prezentace od 12 výrobců. Návštěvníci se také mohou těšit na speciality a aktuální trendy v gastronomii, odborné přednášky a workshopy i zajímavé soutěže. Milovníci vína jistě ocení přehlídku vybraných vinařství spojenou s degustací a možností nákupu.

Veletrh je ideální příležitost pro představení toho nejlepšího ze současné nejen české gastronomie a potravinářství. Dvanáct výrobců kvalitních potravin začky KLASA, Regionální potravina a BIO, jejichž seznam je uveden níže, bude v hale č. 5 prezentovat své výrobky. Návštěvníci se mohou těšit např. na cukrářské i pekařské výrobky, sýry, mléčné produkty či jiné masné pochoutky. 

Prezentace kvalitních potravin slouží spotřebitelům k lepší orientaci na trhu při rozeznání výjimečně kvalitních produktů v porovnání s běžně dostupnými potravinami a snaží se podpořit domácí producenty lokálních potravin a motivovat zákazníky k jejich vyhledávání na pultech obchodů, farmářských trzích či přímo u výrobců. Celý projekt spadá pod Státní zemědělský intervenční fond (SZIF). Pod jeho správu patří značky KLASA, Regionální potravina i BIO. Propagaci kvalitních potravin a vzdělávání spotřebitelů zastřešuje kampaň Akademie kvality. 

Značka KLASA je oceněním, které si zaslouží výrobky nejvyšší kvality. V současnosti ji lze nalézt na obalech více než 900 produktů od více než 200 výrobců. O ocenění Regionální potravina se soutěží již dvanáctým rokem ve 13 krajích. Spotřebitelé mohou v současné době vybírat z celkem 517 oceněných produktů od 371 výrobců. „Nejmladšími“ značkami jsou BIO Produkt ekologického zemědělství a Ekologická produkce.

Více o kvalitních potravinách naleznete zde -

www.akademiekvality.cz

www.regionalnipotravina.cz

www.myjsmebio.cz 

Seznam výrobců kvalitních potravin na veletrhu FOR GASTRO & HOTEL 2021:

Výrobce
SEMIX PLUSO, spol s.ro.
Petr Mančík - Výrobky od Zrcadla
Iva Navrkalová
Šumavský pramen a.s.
KRAJČI PLUS s.r.o.
Dagmar Řezníková
Od Macháčků s.r.o.
Ing. Milan Douděra
Květná Zahrada, z.ú.
JAVORNÍK - CZ s.r.o.
Pekárna Král, s.r.o.
TILAPIA s.r.o.

https://for-gastro.cz/ 

 

Mapa webu

Copyright 2015-2021 Regionální potravina

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.