V Karlovarském kraji vyhlásili nominované výrobky na ocenění Regionální potravina

23. 7. 2020

Také Karlovarský kraj zná vítězné výrobky nominované na ocenění Regionální potravina. O prestižní značku, která je zárukou kvality a poctivosti místních výrobců, se v tomto kraji letos ucházelo 69 výrobků od 16 producentů. Nejvyšší počet přihlášených výrobků byl v kategorii Alkoholické a nealkoholické výrobky.

Komise navrhla udělit ocenění Regionální potravina Karlovarského kraje 2020 těmto produktům:

 

Kategorie:

Výrobek a výrobce:

 1.

Masné výrobky tepelně opracované

Šunka Zvonilka nejvyšší jakosti

Roman Krčma, Karlovy Vary

 2.

Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované, konzervy a polokonzervy

Luciferova klobása

Roman Krčma, Karlovy Vary

 3.

Sýry včetně tvarohu

Měšec

STATEK BOR ZEOS, spol. s r.o.

 4.

Mléčné výrobky ostatní

bio kysanka

Ing. Jiří Kubernát, Děpoltovice

 5.

Pekařské výrobky včetně těstovin

Moravský obrácený koláček

Antonín Baborovský, Dolní Rychnov

 6.

Cukrářské výrobky včetně cukrovinek

NEVYHLÁŠENO

 7.

Alkoholické a nealkoholické nápoje (s výjimkou vína z hroznu révy vinné)

RUDOHOR SCHLICK SVÁTEČNÍ LEŽÁK

Pivovar Rudohor s.r.o.

 8.

Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě

Krušnohorník

Jitka Šimůnková, Krásno

 9.

Ostatní

KYNUTÝ KNEDLÍK

PASTELÁKOVI, s.r.o.

„Vzhledem ke komplikované situaci způsobené onemocněním Covid-19 jsme rádi, že je o soutěž stále zájem z řad lokálních výrobců. Do klání o značku Regionální potravina Karlovarského kraje se zapojilo 16 producentů s celkem 69 výrobky. Nejvíce zastoupenou kategorií s počtem 23 vzorků byla kategorie Alkoholické a nealkoholické nápoje. Specifikou této sekce byla drtivá převaha piv z pěti místních minipivovarů“, uvedl krajský koordinátor Lukáš Vacek ze společnosti F E S T I N G, s.r.o.

Nové přírůstky navrhla hodnotitelská komise složená ze zástupců Ministerstva zemědělství ČR, krajského úřadu, Státního zemědělského intervenčního fondu, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy, Agrární komory ČR a Potravinářské komory ČR.

Regionální potravina je projektem Ministerstva zemědělství. Státní zemědělský intervenční fond značku administruje. V současné době je oceněno 409 produktů od 313 výrobců.

Mapa webu

Copyright 2015-2020 Regionální potravina

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.