V Libereckém kraji se budou předávat ceny 2018

10. 10. 2018

Den Regionálních potravin Libereckého kraje se blíží. Už zítra se v Liberci představí regionální výrobci, což je spolu s bohatým doprovodným programem záruka příjemné zábavy i úžasných chuťových zážitků. Letošní vítězové soutěže Regionální potravina zde zároveň také převezmou prestižní ocenění.

Den Regionálních potravin Libereckého kraje se koná ve čtvrtek 11. října na náměstí Dr. Eduarda Beneše v Liberci. Jedná se o již 12. ročník této prodejní a propagační výstavy. Program poběží od 9 do 17 hodin a na své si přijdou jak labužníci a fajnšmekři, tak i rodiny s malými dětmi. Ti odvážnější si mohou dokonce zasoutěžit s Janem Michálkem, vedoucím národního týmu Asociace kuchařů a cukrářů ČR 2000 až 2008, v rámci kuchařských show o ceny v podobě Regionálních potravin. Po celý den návštěvníci budou moci nejenom ochutnávat a nakupovat ty nej potraviny libereckého regionu, ale zároveň se i osobně setkat s jejich výrobci.

V rámci akce proběhne také ve 13 hodin slavnostní předávání ocenění Regionální potravina Libereckého kraje. Program potěší velké i malé diváky, vystoupí například Martin Maxa, Miluška Voborníková a další. Vítězům popřejí zástupci MZe a SZIF. Letos se zde do soutěže přihlásilo 37 výrobců s celkem 90 produkty. Největší zájem byl o kategorii Alkoholické a nealkoholické nápoje.

Značka Regionální potravina se v roce 2018 udílí už devátým rokem. Jejím smyslem je propagace výrobků jednotlivých krajů, podpora domácích producentů lokálních potravin a motivace zákazníků k jejich vyhledávání na pultech obchodů, na farmářských trzích či přímo u výrobců. Spotřebitelé si mohou v současné době vybírat z 523 oceněných produktů. Soutěž Regionální potravina je projektem Ministerstva zemědělství, Státní zemědělský intervenční fond značku spravuje.

Ocenění Regionální potravina získávají nejkvalitnější zemědělské nebo potravinářské výrobky, které zvítězí v krajských soutěžích. Přívlastek regionální se v případě oceněných potravin zúročí hned několikrát. Především se jedná o produkt vyrobený v konkrétním regionu, což je základní podmínka soutěže. Zároveň i podíl místních surovin je stanoven nejméně na 70 procent, hlavní surovina přitom musí být stoprocentně tuzemského původu. Výrobky tím mají pevnou vazbu k regionu, například se může jednat o krajové speciality.

Značku Regionální potravina Libereckého kraje 2018 získaly tyto výrobky:

 

Kategorie:

Výrobek a výrobce:

 

Masné výrobky tepelně opracované

Tlačenka světlá, VÁŠA spol. s r.o.

 

Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované, konzervy a polokonzervy

Pepřák, KAREL KLOUČEK ŘEZNICTVÍ A UZENÁŘSTVÍ  s.r.o.

 

Sýry, včetně tvarohu

Farmářský sýr s rajčátky, Jiří Vrkoslav

 

Mléčné výrobky ostatní

JOGURT JAHODA BIO, Jiří Korn

 

Pekařské výrobky, včetně těstovin

Mini svatební koláček povidlový – tlačený, Drahomíra Macková

 

Cukrářské výrobky, včetně cukrovinek

RAFAEL MEDOVNÍK, Cukrářství a pekařství Růžodol s.r.o.

 

Alkoholické a nealkoholické nápoje

Vratislavické řezané, HOLS akciová společnost

 

Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě

Broskev s mátou, Jan Kakos

 

Ostatní

Zmrzlina Slaný karamel LEDA, David Stárek

 

Mapa webu

Copyright 2015-2018 Regionální potravina

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.