Facebook  Youtube
Regionální potravina

V Olomouckém kraji je na titul Regionální potravina nominováno 8 výrobků

16. 7. 2021

Odborná porota nominovala na titul Regionální potravina Olomouckého kraje 8 výrobků. I tady soutěžily potraviny s výjimečnou kvalitou a chuťovými vlastnostmi. O ocenění se letos v kraji ucházelo 79 produktů od 36 výrobců. Nejsilnější konkurence byla v kategorii Ostatní.

K udělení značky Regionální potravina navrhla hodnotitelská komise následující výrobky:

 

Kategorie:

Výrobek a výrobce:

 1.

Masné výrobky tepelně opracované

KRÁLIČÍ JÁTROVÁ PAŠTIKA

Agrolapin

 2.

Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované, konzervy a polokonzervy

Nevyhlášeno

 3.

Sýry včetně tvarohu

TVARGLE

Tavoretus

 4.

Mléčné výrobky ostatní

ZAKYSANÁ SMETANA 33 %

Zemědělské družstvo Senice na Hané

 5.

Pekařské výrobky včetně těstovin

Svatební koláček tvarohový

Libor Mrkva

 6.

Cukrářské výrobky včetně cukrovinek

Tvarohový dezert čokoládový s pohankou

Ing. Svatava Bukvová

 7.

Alkoholické a nealkoholické nápoje

BLU – Likér z horských borůvek

Bairnsfather Family Distillery

 8.

Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě

Rajčata snack – odrůda Angelle

Zemědělské družstvo Haňovice

 9.

Ostatní

ŠNECI S BYLINKOVÝM MÁSLEM

Farma Nahošovice

 

„Těší nás, že o Regionální potravinu byl opět značný zájem. A to i ze strany těch, kteří se do soutěže přihlásili vůbec poprvé. Komise navrhla ocenit osm výrobců. Pět z nich se uchází o značku prvně a dva producenti svůj titul RP znovu obhájili. Považujeme za velký úspěch, že se nám stále daří představovat nové a nové výrobky,“ uvedla koordinátorka Regionální potraviny Olomouckého kraje Ing. Zlata Lakomá.

Soutěž Regionální potravina patří mezi projekty ministerstva zemědělství určené na podporu producentů potravin v jednotlivých krajích České republiky. Administraci značky provádí Státní zemědělský intervenční fond. Oceněný výrobek získá právo zdarma užívat značku Regionální potravina na obalu po dobu čtyř let.

Výrobky z Olomouckého kraje přihlášené do soutěže hodnotila komise složená ze zástupců Ministerstva zemědělství ČR, krajského úřadu, Státního zemědělského intervenčního fondu, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy, Agrární komory ČR a Potravinářské komory ČR.

V současné době je oceněno 407 produktů od 312 výrobců. Podrobné informace o soutěži můžete najít na webových stránkách www.regionalnipotravina.cz.

Lenka Rezková

tisková mluvčí SZIF

Státní zemědělský intervenční fond je akreditovanou platební agenturou pro provádění opatření Společné zemědělské politiky a Společné rybářské politiky financovaných z Evropského zemědělského záručního fondu, Evropského zemědělského fondu pro rozvoj venkova a Evropského námořního a rybářského fondu. Je zprostředkovatelem finanční podpory z Evropské unie a národních zdrojů. V současné době SZIF administruje režimy podpor 1. a 2. pilíře Společné zemědělské politiky. Konkrétně se jedná o přímé platby, tržní opatření a Program rozvoje venkova. SZIF rovněž administruje značky kvalitních potravin KLASA a Regionální potravina.

Mapa webu

Copyright 2015-2021 Regionální potravina

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.