Facebook  Youtube
Regionální potravina

V Ústeckém kraji se soutěžilo o značku Regionální potravina

9. 9. 2016

Litoměřice, 9. září 2016 - V den zahájení výstavy Zahrada Čech předala náměstkyně ministra zemědělství Viera Šedivá a hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček certifikáty devíti vítězům soutěže Regionální potravina Ústeckého kraje. Prestižní značku Regionální potravina uděluje Ministerstvo zemědělství nejlepším výrobkům od malých a středních regionálních producentů ve 13 krajích Čech a Moravy.

„Ministerstvo zemědělství již sedmým rokem soutěží Regionální potravina pomáhá malým producentům z regionů. Snaží se tak ocenit a zviditelnit jejich náročnou práci a napomoci jim s jejich výrobky uspět na trhu,“ představil soutěž ministr zemědělství Marian Jurečka. V Ústeckém kraji bylo letos v soutěži o značku Regionální potravina hodnoceno celkem 247 produktů od 53 výrobců, a to v devíti kategoriích. Nejsilnější zastoupení mělo 66 výrobků z kategorieMasné výrobky tepelně opracované, včetně uzených mas. Výrobky hodnotily dvě 7členné komise tvořené zástupci Ministerstva zemědělství ČR, krajského úřadu, Státního zemědělského intervenčního fondu, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy ČR, Agrární komory ČR a Potravinářské komory ČR. Vzhledem k historicky nejvyššímu počtu přihlášených výrobků měly obě komise při výběru vítězných výrobků velmi náročnou práci.

„Mám radost z toho, že Ústecký kraj patří mezi kraje ČR s největším zájmem o to získat značku Regionální potravina. Opět hodnotitelskou komisi příjemně překvapila vysoká kvalita naprosté většiny regionálních výrobků. Tato soutěž pomáhá ocenit a zviditelnit náročnou práci našich potravinářů a pomoci jim uspět s jejich výrobky na trhu. Je také potěšitelné, že vzrostl počet mladých potravinářů a ti se umisťují na předních místech,“ uvedla regionální koordinátorka Ludmila Holadová, ředitelka Okresní agrární komory Most.

K  udělení značky Regionální potravina Ústeckého kraje 2016 navrhla hodnotitelská komise 9 výrobků z následujících kategorií:

 

Kategorie:

Výrobek a výrobce:

 

Masné výrobky tepelně opracované včetně uzených mas

PEČENÉ KOLENO BEZ KOSTI

ASTUR-KA, s.r.o.

 

Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované, konzervy a polokonzervy

TRADIČNÍ JÁTROVÁ PAŠTIKA

Čongrády s.r.o.

 

Sýry včetně tvarohu

GOUDA KOZÍ SÝR

POLABSKÉ MLÉKÁRNY a.s.

 

Mléčné výrobky ostatní

PASTEROVANÉ KOZÍ MLÉKO

Ondřej Malina

 

Pekařské výrobky včetně těstovin

MAKOVEC BEZ MOUKY

Jaroslava Michalcová

 

Cukrářské výrobky včetně cukrovinek

VĚTRNÍK MONOPOL

Gabriela Schönbauerová - Pivovar Monopol

 

Alkoholické a nealkoholické nápoje

JABLEČNO-RAKYTNÍKOVÁ ŠŤÁVA S DUŽINOU

LoPe Fruit s.r.o.

 

Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě

JABLKA SUŠENÁ - KOSTKY

SEVEROFRUKT, akciová společnost

 

Ostatní

KVĚTOVÝ MED - LIPOVÝ

Ing. Radek Geletič

 

Soutěž Regionální potravina je projektem Ministerstva zemědělství určeným na podporu malých a středních zemědělců a producentů potravin v jednotlivých krajích České republiky. Oceněný výrobek získá právo zdarma užívat značku Regionální potravina po dobu čtyř let na svém obalu. V současné době značku nosí 577 produktů ze 13 regionů Čech a Moravy. Administraci značky provádí Státní zemědělský intervenční fond. Podrobné informace o soutěži můžete najít na webových stránkách www.regionalnipotravina.cz.

 

Cookies Mapa webu

Copyright 2015-2022 Regionální potravina

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.