Facebook  Youtube
Regionální potravina

Na ocenění Středočeská Regionální potravina je navrženo osm výrobků

4. 6. 2021

Dvanáctý ročník soutěže Regionální potravina se pomalu rozbíhá. Druhým krajem, kde se sešla hodnotitelská komise, byl letos Středočeský kraj. O označení Regionální potravina (RP) soutěžilo celkem 98 výrobků od 25 lokálních výrobců.

Hodnotící komise navrhla udělit značku Středočeská Regionální potravina 2021 těmto výrobkům:

 

Kategorie:

Výrobek a výrobce:

 1

Masné výrobky tepelně opracované

PRAŽSKÁ ŠUNKA NA KOSTI

Řeznictví a uzenářství U DOLEJŠÍCH s.r.o.

 2

Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované konzervy a polokonzervy

Jestřebický advenťák

WIFCOM a.s.

 3

Sýry včetně tvarohu

BUDAPEŠŤ – pomazánka z čerstvého kozího žervé

Mgr. Karolina Mikšíková

 4

Mléčné výrobky ostatní

Nevyhlášeno

 5

Pekařské výrobky včetně těstovin

Kváskový pecen Cvrčovický 750g

CVRČOVICKÁ PEKÁRNA, s.r.o.

 6

Cukrářské výrobky včetně cukrovinek

Jogurtový dezert

Integrovaná střední škola, Jesenice, Žatecká 1

 7

Alkoholické a nealkoholické nápoje

Sirupy od sejkorky - levandulový

Martina Koníčková

 8

Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě

Džem výběrový méně sladký Ostružina

Berry servis, s.r.o.

Ostatní

MODRÝ MÁK V PRESU

Třebaňské oleje s.r.o.


Oceněné výrobky se můžou následující čtyři roky pochlubit na svých obalech označením Regionální potravina. Pro spotřebitele je zelené logo RP nápovědou, že potraviny jsou čerstvé a při jejich výrobě se použily lokální suroviny. Výrobky jsou spojené s příslušným regionem, často jde o krajové speciality.
„Počet přihlášených výrobků a také nových producentů překonal naše očekávání. V devíti kategoriích bylo zastoupeno hned 11 nových výrobců, kteří dosud s oceněním Regionální potravina neměli zkušenosti. V letošním ročníku soutěže Středočeská Regionální potravina bylo přihlášeno rekordních 98 výrobků. Nejvíce zastoupenou kategorií v soutěži byla kategorie Masné výrobky tepelně opracované. Hodnotitelská komise zde vybírala z 23 vzorků,“ uvedla regionální koordinátorka Gabriela Jeníčková z Krajského informačního střediska Středočeského kraje, o.p.s.
 

Nové přírůstky navrhla hodnotitelská komise složená ze zástupců Ministerstva zemědělství ČR, krajského úřadu, Státního zemědělského intervenčního fondu, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy, Agrární komory ČR a Potravinářské komory ČR.

Regionální potravina je projektem Ministerstva zemědělství. Státní zemědělský intervenční fond značku administruje. Podrobné informace o soutěži jsou k dispozici na regionalnipotravina.cz.

Lenka Rezková

tisková mluvčí SZIF

Státní zemědělský intervenční fond je akreditovanou platební agenturou pro provádění opatření Společné zemědělské politiky a Společné rybářské politiky financovaných z Evropského zemědělského záručního fondu, Evropského zemědělského fondu pro rozvoj venkova a Evropského námořního a rybářského fondu. Je zprostředkovatelem finanční podpory z Evropské unie a národních zdrojů. V současné době SZIF administruje režimy podpor 1. a 2. pilíře Společné zemědělské politiky. Konkrétně se jedná o přímé platby, tržní opatření a Program rozvoje venkova. SZIF rovněž administruje značky kvalitních potravin KLASA a Regionální potravina.

Mapa webu

Copyright 2015-2021 Regionální potravina

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.