Facebook  Youtube
Regionální potravina

Regionální potravina Libereckého kraje je tady

11. 6. 2021

Hodnotitelská komise zavítala tentokrát do Libereckého kraje, i tady navrhla letošní vítěze ocenění Regionální potravina. Je jich 9. Do soutěže, která oceňuje především kvalitu a regionální původ výrobků, se přihlásilo 29 producentů se 77 výrobky.

Komise navrhla udělit značku Regionální potravina Libereckého kraje 2021 těmto výrobkům:

 

Kategorie:

Výrobek a výrobce:

 1

Masné výrobky tepelně opracované

Kladenská pečeně

Podkrkonošská uzenina, s.r.o.

 2

Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované konzervy a polokonzervy

Ruprechtovo maso ve vlastní šťávě

Maso Rydval, s.r.o.

 3

Sýry včetně tvarohu

GRIL přírodní sýr nezrající solený

Mléko Jeřmanice s.r.o.

 4

Mléčné výrobky ostatní

Filounský BIO jogurt bílý

Martin Šourek, Plavy

 5

Pekařské výrobky včetně těstovin

Pšenično-žitný chleba DOK

NORDBEANS s.r.o.

 6

Cukrářské výrobky včetně cukrovinek

Smetanovo tvarohový dort z Mimoně

Ivana Jablonovská, Mimoň

 7

Alkoholické a nealkoholické nápoje

Luž 10

PIVOVAR CVIKOV a.s.

 8

Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě

SAMIR kysané zelí ve slaném nálevu

SAMIR KYSANÉ ZELÍ s.r.o.

 9

Ostatní

Med od Nojmíků

Pavel Neumaier, Dolní Řasnice

 

návrh oceněných výrobků Lib 2021

„Letos se nám sice přihlásilo méně výrobců, ale za to několik z nich bylo úplně nových. To dokládá i fakt, že čtyři z devíti kategorií obsadili výrobci, kteří byli oceněni poprvé. Těší nás hlavně to, že i přes situaci, která všude panovala, se soutěž Regionální potravina uskutečnila“, uvedl regionální koordinátor Václav Chábera z Regionální agrární rady Libereckého kraje.

Nové přírůstky navrhla hodnotitelská komise složená ze zástupců Ministerstva zemědělství ČR, krajského úřadu, Státního zemědělského intervenčního fondu, Státní zemědělské
 a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy, Agrární komory ČR a Potravinářské komory ČR.

Ocenění Regionální potravina můžou získat pouze producenti zemědělských a potravinářských výrobků do 250 zaměstnanců. Oceněné výrobky pak můžou na svém obalu čtyři roky používat značku Regionální potravina. Zelené logo je vodítkem pro spotřebitele, kterému připomíná, že u oceněných potravin je kladen důraz na vazby k danému regionu, popisu nadstandardní kvalitativní charakteristiky, složení výrobku či jeho senzorických vlastností.

Regionální potravina je projektem Ministerstva zemědělství. Státní zemědělský intervenční fond značku administruje. Podrobné informace o soutěži jsou k dispozici na regionalnipotravina.cz.

Lenka Rezková

tisková mluvčí SZIF

Státní zemědělský intervenční fond je akreditovanou platební agenturou pro provádění opatření Společné zemědělské politiky a Společné rybářské politiky financovaných z Evropského zemědělského záručního fondu, Evropského zemědělského fondu pro rozvoj venkova
a Evropského námořního a rybářského fondu. Je zprostředkovatelem finanční podpory z Evropské unie a národních zdrojů. V současné době SZIF administruje režimy podpor 1. a 2. pilíře Společné zemědělské politiky. Konkrétně se jedná o přímé platby, tržní opatření
a Program rozvoje venkova. SZIF rovněž administruje značky kvalitních potravin KLASA a Regionální potravina.

Mapa webu

Copyright 2015-2021 Regionální potravina

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.