Facebook  Youtube
Regionální potravina

Ve Zlínském kraji mají nominaci na Regionální potravinu sýr Bokovník a škvarkové tyčinky

22. 6. 2022

Další kolo letošní Regionální potraviny se odehrálo ve Zlínském kraji, kde se o ni ucházelo 197 výrobků od 38 producentů. Nominaci nakonec získaly například bio zrající sýr Bokovník Šárky Šustekové a škvarkové tyčinky Petry Malé. Slavnostní předání ocenění proběhne na Dni Zlínského kraje na začátku října.

Hodnotitelská komise navrhla udělit značku Regionální potravina Zlínského kraje pro rok 2022 těmto výrobkům:

 

Kategorie:

Výrobek a výrobce:

 1

Masné výrobky tepelně opracované

BABY BEEF PÁREK

FARMA RUDIMOV

 2

Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované, konzervy a polokonzervy

ZVĚŘINOVÉ GRILOVACÍ KLOBÁSKY

VENISON CZ

 3

Sýry včetně tvarohu

BIO BOKOVNÍK ZRAJÍCÍ SÝR

ŠÁRKA ŠUSTEKOVÁ

 4

Mléčné výrobky ostatní

BOŽENKA

JIŘÍ ČERVENKA

 5

Pekařské výrobky včetně těstovin

TYČINKY ŠKVARKOVÉ

PETRA MALÁ

 6

Cukrářské výrobky včetně cukrovinek

NEVYHLÁŠENO

 7

Alkoholické a nealkoholické nápoje

HRUŠKOVICA

SKANZEN MODRÁ

 8

Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě

BIO ŠVESTKOVÁ POVIDLA

DAVID RYŠAVÝ

 9

Ostatní

KOZÍ ZMRZLINA KEFÍROVÁ

MARTIN VLČEK

 

 

„V posledních letech si všímáme zvýšeného zájmu zákazníků o regionální produkty a upřednostňování menších výrobců, proto si velmi vážíme soutěže Regionální potravina. Toto ocenění je pro nás potvrzením naší dobře odvedené práce na výrobku, za kterým si stojíme,“ ozřejmila Dana Přistoupilová, jejíž mléčný karamel získal Regionální potravinu vloni.

V Hodnotitelské komisi zasedli opět zástupci Ministerstva zemědělství, Státního zemědělského intervenčního fondu, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy, Potravinářské komory, Agrární komory a Krajského úřadu. Komisí navržené výrobky získají na základě ocenění potvrzeného ministrem zemědělství Zdeňkem Nekulou označení Regionální potravina. Ocenění si producenti převezmou na slavnostním vyhlášení v rámci Dne Zlínského kraje 2022 první říjnový den.

„S výsledky zlínského kola hodnotitelské komise Regionální potraviny jsem opět více než spokojen. Je sice škoda, že vítěze jedné kategorie se nepodařilo vybrat, o to víc mě ale těší fakt, že z celkem osmi oceněných výrobků jich pět pochází z dílen výrobců, již byli na ocenění Regionální potravina navrženi vůbec poprvé. Třešinkou na dortu je pak skutečnost, že se do letošního ročníku přihlásily bez mála dvě stovky výrobců, což meziročně představuje 25procentní nárůst,“ informoval regionální koordinátor Lukáš Vacek ze společnosti F E S T I N G, s.r.o.

Soutěž probíhá opět ve všech krajích České republiky s výjimkou Prahy. Značku Regionální potravina můžou získat producenti zemědělských a potravinářských výrobků do 250 zaměstnanců. Oceněný výrobek získává právo zdarma užívat značku po dobu čtyř let.

Regionální potravina je projektem Ministerstva zemědělství. Státní zemědělský intervenční fond značku administruje. V současné době je oceněno 415 produktů od 318 výrobců. Podrobnosti o soutěži jsou dostupné na webových stránkách regionalnipotravina.cz.

Miroslav Bína

tiskový mluvčí

e-mail: press@szif.cz

mobil: +420 733 696 550

Státní zemědělský intervenční fond (SZIF) je akreditovanou platební agenturou pro provádění opatření Společné zemědělské politiky financovaných z Evropského zemědělského záručního fondu, Evropského zemědělského fondu pro rozvoj venkova a Evropského námořního a rybářského fondu. Je zprostředkovatelem finanční podpory z Evropské unie a národních zdrojů. V současné době SZIF administruje režimy podpor 1. a 2. pilíře Společné zemědělské politiky a Národní dotace. Konkrétně se jedná o přímé platby, tržní opatření a Program rozvoje venkova. SZIF rovněž administruje národní značky kvalitních potravin KLASA a Regionální potravina. SZIF má v současné době 7 regionálních odborů a dalších 65 lokalizovaných pracovišť, která poskytují služby žadatelům přímo v místě jejich působení.

Cookies Mapa webu

Copyright 2015-2022 Regionální potravina

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.