Facebook  Youtube
Regionální potravina

Chléb podmáslový

VÍTĚZNÁ KATEGORIE

Pekařské výrobky

VÝROBCE

Pekařství MPM s.r.o.

REGION

Jihočeský kraj

ROK VYHLÁŠENÍ

2015 (již není držitelem platné značky)

Chléb podmáslový je poctivě ručně vyrobený chléb, pšenično-žitný. Receptura na tento chléb, získaná od mistra pekařského, se datuje někdy okolo roku 1890. Výroba podmáslového chleba přetrvala i minulý režim a tento chléb se v Lomnici nad Lužnicí pekl i v tomto období, jen v nepatrném množství. Na výrobu chleba jsou použity suroviny výlučně z Jižních Čech. Tradiční žitný kvas dodá chlebu příjemnou vůni a trvanlivost.

Marek Baštýř - Pekařství MPM

Firma Marek Baštýř - Pekařství MPM je rodinnou firmou založenou v roce 1992.  Snaží se vyrábět poctivé výrobky bez použití barviv a náhražek. V současné době má provozovny v Jindřichově Hradci, Třeboni, Suchdole nad Lužnicí, v Českých Budějovicích, Lišově a v Lomnici nad Lužnicí. Výrobky si oblíbili i zákazníci Farmářských trhů v Praze (trhy na Vítězném náměstí v Dejvicích, na náměstí Jiřího z Poděbrad na Vinohradech a v Holešovické tržnici). Firma je držitelem certifikátu Regionální potravina z roku 2011.

Kontakt

Budějovická 118, 378 16 Lomnice nad Lužnicí
Mapa webu

Copyright 2015-2021 Regionální potravina

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.