Facebook  Youtube
Regionální potravina

MED KVĚTOVÝ - PASTOVÝ

VÍTĚZNÁ KATEGORIE

Ostatní

VÝROBCE

František Vostoupal

REGION

Jihočeský kraj

ROK VYHLÁŠENÍ

2022

Pastování je šetrné mechanické promíchávání medu, jež se v pravidelných denních intervalech opakuje do té doby, dokud med nezíská pastovou konzistenci, kterou si uchová po celou dobu skladování a konzumace. Odborně řečeno se jedná o řízenou krystalizaci. Květový med je získáván z nektaru různých rostlin. Na rozdíl od medu květového, který má krásně zlatavou barvu je med pastový perleťově bílý.

Výrobce: František Vostoupal

Rodinná včelí farma byla založena v roce 2010. Najdete ji v Jihočeském kraji v obci Košice. Cílem výrobce je chovat silná a zdravá včelstva, která produkují výborný med, v co největším souladu s jejich přirozeným životem. Farma se zaměřuje hlavně na produkci medu, výrobků z medu, medoviny, vosku, pylu a propolisu, vše pouze od vlastních včel. Včely jsou chovány v nezateplených nízkonástavkových úlech. Další aktivitou farmy je chov včelích matek a oddělků z nejlepších včelstev.

Kontakt

Košice 210
391 17 Košice

Telefon: +420 774 562 856

E-mail: vostoupal@atlas.cz

www: www.vcelarstvi-vostoupalovi.cz

Facebook: www.facebook.com/V%C4%8Del%C3%AD-farma-Vostoupalovi-1595424800745115/

Cookies Mapa webu

Copyright 2015-2022 Regionální potravina

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.