Facebook  Youtube
Regionální potravina

Cibule plněné sýrem gouda

Suroviny:

500 ml zeleninového vývaru

350 ml bílého vína

20g másla

4 velké cibule

3 rajčata

120 g strouhanky

120 g Ovčí gouda archivní sýr, Statek Horní Dvorce s. r. o.

50 g petržele

2 stroužky česneku

3 jarní cibulky

 

Počet porcí: 4 porce

Doba přípravy: 60 minut

Náročnost: **

Postup:

  1. Troubu si předehřejeme na 180 °C.
  2. Malý pekáč si vytřeme máslem.
  3. Zeleninový vývar přivedeme k varu, přidáme víno a provaříme.
  4. Cibule oloupeme, rozřízneme podélně a opatrně sundáme 3 vrstvy. Vnější vrstvy cibule vložíme do vroucího vývaru a vaříme 3–4 minuty. Vytáhneme a necháme vychladnout.
  5. Připravíme náplň. Rajčata nastrouháme na hrubém struhadle, většinu slupky, která nám zůstane, vyhodíme. Přidáme strouhanku, česnek najemno, nasekanou petrželku, nakrájenou jarní cibulku, sůl, pepř a 90 g goudy nastrouhané najemno. Vše promícháme.
  6. Každou vrstvu cibule naplníme směsí a utáhneme. Cibule skládáme do pekáče vedle sebe. Podlijeme trochou vývaru a pečeme 40 minut.
  7. Po 40 minutách vytáhneme a zastrouhneme zbylou goudou a pečeme dalších 10 min.

Mapa webu

Copyright 2015-2021 Regionální potravina

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.