Facebook  Youtube
Regionální potravina

Jogurtová polévka s pečeným lilkem

Suroviny:

Počet porcí:4 porce

Doba přípravy:60 minut

Náročnost:**

 

Ingredience:

4 lžíce oleje

1 velká cibule, nakrájená na čtvrtky                                                                      

1 půlka celeru, nakrájeného na čtvrtky

2 mrkve, nakrájené na půl

2 ks bobkového listu

5 ks celého pepře

30 g hladkolisté petržele

20 g kopru

1 kg lilku

400 g FARMÁŘSKÝ KOZÍ JOGURT BÍLÝ NUBIJKA od Jany Drobilové Holcové

2 stroužky česneku

1 vejce

1 citron

Postup:

Troubu si předehřejeme na 170 °C. Lilek propícháme všude po stranách nožem a dáme do trouby na cca hodinu, dokud není měkký. Lilek necháme vychladnout.

  1. Založíme si vývar. Do hrnce dáme cibuli, mrkev, celer, bobkový list, pepř a litr a půl vody. Necháme zavařit a pomalu táhneme 30 min. Vývar scedíme.
  2. Do vývaru nasypeme rýži a uvaříme ji do měkka.
  3. Lilek rozřízneme napůl a vydlabeme střed, půlku lilkové směsi přidáme do vývaru a vše rozmixujeme do hladka.
  4. Ve velké míse smícháme vejce, jogurt a prolisovaný česnek. Přidáme naběračku polévky a prošleháme. Postupujeme stejně, dokud nespotřebujeme polovinu polévky. Je důležité přidávat polévku po malých částech, aby se jogurt nesrazil.
  5. Ohřátý jogurt nalijeme do rendlíku ke zbývající polévce a zamícháme a dochutíme solí a pepřem.
  6. Druhou polovinu lilku rozmačkáme vidličkou a dochutíme solí, pepřem, citronovou kůrou, šťávou a přidáme nasekané bylinky.
  7. Polévku ještě prohřejeme na mírném ohni, polévka se nesmí vařit. Při servírování dáme lilek doprostřed talíře a zalijeme polévkou.

Mapa webu

Copyright 2015-2021 Regionální potravina

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.