Facebook  Youtube
Regionální potravina

Pečený zelený chřest se slaninou

Suroviny:

Počet porcí: 4 porce

Doba přípravy: 60 minut

Náročnost: *

1svazek zeleného chřestu

300 g menších brambor

1 ks pórek

100 g Bělčického boku 2020 od Zemědělského družstva Bělčice

250 ml smetany 33%

80 g šalotky

2 ks vejce

Čerstvý tymián, sůl, pepř

 

Postup:

  1. Brambory povaříme vcelku v osolené vodě cca 15minut do poloměkka.
  2. Mezitím očistíme chřest a uřízneme zdřevnatělé konce. Pórek nakrájíme a dobře propláchneme. Šalotku nakrájíme na měsíčky. A uvařené brambory nakrájíme na kolečka. Všechnu zeleninu smícháme a dáme na zapékací misku.
  3. Ve smetaně rozšleháme vejce, sůl, pepř a tymián a nalejeme do pekáče. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C zhruba 25 minut
  4. Slaninu si nakrájíme na tenké plátky a orestujeme na pánvi. Vypečeným tukem můžeme polít chřest a slaninou ozdobíme hotový pokrm.

Mapa webu

Copyright 2015-2021 Regionální potravina

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.