Facebook  Youtube
Regionální potravina

Grilovaný mladý římský salát, ořechy a uzený špek

Suroviny:

Počet porcí: 4 porce

Doba přípravy: 35 minut

Náročnost: *

Ingredience:

8 ks mladého římského salátu

100 g lískových ořechů

50 g uzeného špeku z boků od Bedřicha Vlacha – Výroba uzenin Bučovice

olej z lískových ořechů

sůl, pepř, vinný ocet

 

Postup:

  1. Salát rozpůlíme, potřeme olejem a grilujeme z každé strany 1–2 minuty.
  2. Poté v sítku můžeme lehce upražit nasekané ořechy, které přidáme na salát.
  3. Salát pokapeme dresinkem smíchaným z vinného octa, oleje, soli a pepře.
  4. Na ozdobu poklademe na salát tenké plátky špeku.

Mapa webu

Copyright 2015-2021 Regionální potravina

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.