Facebook  Youtube
Regionální potravina

Pomazánka z kozího sýru

Suroviny:

Počet porcí: 4 porce

Doba přípravy: 30 minut

Náročnost: *

3 vejce

100 g kozího sýru přírodního dlouho zrajícího od Markéty Palánové, Sýrárna Jezeřany – Maršovice

160 g žervé nebo pomazánkového másla

2 lžíce majonézy

1 lžíce hořčice

30 g másla

1 svazek ředkviček

3 jarní cibulky

svazek pažitky najemno

Postup:

  1. Nejprve si uvaříme vejce natvrdo, oloupeme a dáme do lednice vychladit.
  2. Kozí sýr nastrouháme na nejjemnějším struhadle, jaké máme, a dáme do mísy.
  3. Přidáme žervé, majonézu a hořčici. Nakonec nastrouháme i vychladnutá vejce a máslo.
  4. Vše promícháme, dochutíme solí, pepřem a přidáme pažitku.
  5. Servírujeme s ředkvičkou a jarní cibulkou.

Mapa webu

Copyright 2015-2021 Regionální potravina

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.