Facebook  Youtube
Regionální potravina

O kraji

Karlovarský kraj
Krajské město Karlovy Vary
Oficiální stránky http://www.kr-karlovarsky.cz
Rozloha 3 314 km²
Počet obyvatel 294 664
Zemědělství pastevectví

Chladnější podnebí v Karlovarském kraji nevytváří vhodné podmínky pro zemědělství. Je zde rozšířeno pěstování brambor, řepky olejky a obilnin. V menší míře se pěstuje len a kukuřice. Některé pohraniční oblasti s horskými loukami jsou vhodné pro pastevectví. V Karlovarském kraji je ve velké míře zastoupeno lázeňství (Karlovy Vary, Mariánské Lázně, Františkovy Lázně, Jáchymov). Díky tomu se všem vybaví jedinečný tradiční pokrm – lázeňské oplatky. Národní kuchyně by byla velmi ochucena bez speciálního Karlovarského knedlíku. Nekynutý karlovarský knedlík vyniká po stránce surovinové možná i přísným receptem, avšak jedinečnou chutí a typickým mozaikovým vzhledem po řezu.

Mapa webu

Copyright 2015-2021 Regionální potravina

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.