Sýry včetně tvarohu
František Kejklíček – Farma Kejklíček
Královehradecký kraj
2018
Přírodní sýr balkánského typu je zástupcem sýrů, které zrají ve slaném nálevu. Jeho ruční výroba je zúžena na použití základních surovin – čerstvě nadojeného, nestandardizovaného a šetrně pasterovaného mléka, mlékařských kultur, syřidla a soli. Kvalitní suroviny jsou základem pro výborný sýr. Jeho výrazná slanost, a přitom jemná a lahodná smetanová chuť ho předurčují pro všestranné použití v kuchyni, zejména do zeleninových salátů či na výrobu řeckých specialit.
František Kejklíček – Farma Kejklíček
Rodinná farma hospodaří v Hradci Králové – Plotištích a je zaměřena na pěstování brambor, cibule a jejich celoroční distribuci. Od roku 2011 je v provozu rodinná minimlékárna, kde se zpracovává pouze malá část nadojeného mléka na mléčné výrobky, jako jsou tvarohy, jogurty, kefíry, tvarohové dezerty, sýry, nakládané sýry aj. Zároveň je na farmě zákazníkům k dispozici mléčný automat na syrové kravské mléko. Farma získala již 5x ocenění Regionální potravina Královéhradeckého kraje.
Další oceněné výrobky:
Telefon: +420 604 410 745
E-mail: mlekarnakejklicek@seznam.cz
www: http://www.farmakejklicek.webnode.cz
Facebook: https://www.facebook.com/farmakejklicek/