Facebook  Youtube
Regionální potravina

Maltašky plněné griliášem

Suroviny:

Počet porcí: 60 kousků

Doba přípravy: 60 minut

Náročnost: **

Ingredience:

250 g másla

300 g hladké mouky

5 žloutků

100 g hořké čokolády

lžička a půl vody

Griliáš od Radky Mayerové – Grika

Postup:

  1. Na vál nasypeme mouku, přidáme změklé máslo, žloutky a vodu, zpracujeme tuhé těsto.
  2. Vytvoříme válečky a rozkrájíme je na cca 60 kousků, ze kterých uděláme kuličky.
  3. Poklademe na talíř, přikryjeme igelitem a necháme přes noc odpočinout v lednici. Druhý den ještě ztuhlé kuličky vyválíme na placičky v průměru asi 10 centimetrů.
  4. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a smícháme s griliášem. Vychladlou směsí plníme placičky z těsta a zabalíme do uzlíčků, kraje necháme volné.
  5. Pečeme v košíčkách asi 15 minut při 180 až 200 °C. Na závěr pocukrujeme a posypeme grilliášem a můžeme podávat.

 

 

Mapa webu

Copyright 2015-2021 Regionální potravina

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.