Facebook  Youtube
Regionální potravina

Pečená kachna a jablečné zelí

Suroviny:

Počet porcí: 4 porce

Doba přípravy: 2,5 h

Náročnost: **

Ingredience:

1 celá kachna

400 g Samir kysané zelí ve slaném nálevu

200 g jablek

100 g cibule

0,1 l oleje

10 g kmínu

hladká mouka

sůl

pepř

cukr

Postup:

  1. Kachnu očistíme, osolíme, opepříme a posypeme kmínem. Necháme v lednici odležet alespoň jednu hodinu.
  2. Kachnu vložíme do trouby a pečeme na 160 stupňů přibližně dvě hodiny pod pokličkou. Když je kachna měkká, odklopíme pokličku a doděláme na 185 stupňů přibližně 25 minut.
  3. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na menší kostičky. Do rozpáleného hrnce nalijeme olej, vložíme najemno nakrájenou cibuli, kmín a necháme zesklovatět. Přidáme jablka, cukr a lehce zkaramelizujeme. Přidáme zelí a dusíme 25 minut. Když je zelí měkké, zaprášíme hladkou moukou a provaříme, ochutíme solí a cukrem.

Cookies Mapa webu

Copyright 2015-2022 Regionální potravina

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.