Facebook  Youtube
Regionální potravina

Hovězí vývar s nudlemi s libečkem a petrželkou

Suroviny:

Počet porcí: 6 porce

Doba přípravy: 40 minut příprava, 5 hodin vaření (ideálně 12 hodin)

Náročnost: *

Ingredience:

500 g hovězích masitých žeber

300 g morkových kostí

2 ks mrkve

½ celeru

1ks petržel

1ks vetší cibule

3 ks stroužky česneku

150 g NUDLE polévkové s libečkem a petrželkou od Fajna pasta s.r.o.

5 kuliček nového koření

3 bobkové listy

8 kuliček černého pepře

Olej, sůl

Postup:

  1. Kosti vložíme do pekáče a pečeme do zlatova při teplotě 160 °C. Čím tmavší kosti budou, tím tmavší bude vývar.
  2. Mezitím v rozpáleném hrnci, v němž budeme vařit vývar, opečeme zlehka zeleninu nakrájenou na větší kousky a všechno koření.
  3. Upečené kosti vložíme opatrně do hrnce i s výpekem a zalijeme hrnec studenou vodou. Až po okraj kostí.
  4. Vývar pomalu přivedeme k varu a vaříme 5 minut. Poté vývar stáhneme a necháme táhnout nejméně 5 hodit, nejlépe 12 hodin. Pěnu sbíráme naběračkou.
  5. Hotový vývar přecedíme přes jemné sítko nebo plátno. Z žeber obereme maso, které použijeme jako vložku. Můžeme použít zeleninu, která se vařila ve vývaru nebo si uvaříme novou, jež bude mít lepší barvu a výraznější chuť.
  6. Uvaříme libečkové nudle a polévku můžeme servírovat.
  7. Ozdobíme čerstvou petrželkou.

 

Mapa webu

Copyright 2015-2021 Regionální potravina

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.