Facebook  Youtube
Regionální potravina

Pečená rajčata

Suroviny:

Doba přípravy: 60 minut

Náročnost: *

Ingredience:

HRANÁČEK – RAJČATA CHERRY PODLOUHLÁ ČERVENÁ z Farmy Bezdínek s. r. o.

tymián

cukr krystal

česnek

vinný ocet

olivový olej

sůl

Postup:

  1. Troubu si předehřejeme na 150 °C. Plech vymažeme olivovým olejem a poklademe rozpůlenými rajčaty řezem nahoru. Snažíme se, aby na každé půlce rajčete byl tymián a plátek česneku. Poté rajčata přelijeme olivovým olejem a octem a nakonec zlehka posypeme solí a cukrem, který nám udělá lehkou karamelovou chuť.
  2. Pečeme zvolna nejdříve 150 °C a po 1/2 hodině na 120 °C cca 2 hodiny.

Varianty uskladnění:

  • Do umytých a dobře vysušených sklenic natlačíme ještě teplá rajčata. Zalijeme olivovým olejem. Dobře zavřeme a sterilujeme při 80 °C 20 minut v troubě v pekáči s trochou vody. Sklenice poté vyndáme a necháme zchladnout otočené víčkem dolů (do sklenice můžeme přidat nějaké bylinky, třeba tymián).
  • Rajčata můžeme zavařit obdobně se sladkokyselým nálevem. Nálev vytvoříme z octa, cukru a vody.
  • Rajčata můžeme také úplně vysušit a poté rozmixovat na prach, který použijeme na dochucování různých pokrmů. Například těstovin
  • Další varianta uskladnění může být rajčatová pasta, kterou vytvoříme rozmixováním upečených, ještě měkkých rajčat. Rajčata dáme do nádoby, zalijeme trochou olivového oleje a rozmixujeme na pastu. Pastu můžeme ozvláštnit přidáním bazalky.

Mapa webu

Copyright 2015-2021 Regionální potravina

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.